فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا صبح امروز وارد کابل شد.
بانو موگرینی نخست با عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور دیدار و گفتوگو کرد و پس از آن در نشست مشترک خبری با رئیس جمهور غنی، به هدف پیشبرد گفتوگوهای صلح با طالبان خواهان ایجاد یک تیم گفتوگوکنندۀ همه جانبه و فراگیر از جانب افغانستان شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا میگوید، گفتوگوهای صلح باید بر بنیاد قانون اساسی افغانستان باشد و از روند صلح نظارت صورت گیرد.
به گفتۀ موگرینی، در گفتوگوهای صلح در کنار افغانستان، شمولیت دیگر بازیگران و عواملی که میتوانند در این روند نقش بازی کنند نیز مهم است.
موگرینی، تأکید میکند که افغانستان در شرایطی قرار دارد که باید آیندهاش را در دست بگیرد و صلح پایدار شرایط خودش را دارد. به گفتۀ او گفتوگوهای صلح باید منتج به نتایج شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا میافزاید، روند صلح افغانستان باید به سطح جهانی مورد تأیید قرار گیرد تا از مخالفتهای احتمالی آینده جلوگیری شود.
او میگوید، باید دستاوردهای 18 سالۀ افغانستان حفظ شود و اتحادیۀ اروپا به عنوان ضمانتکنندۀ روند صلح در نظر گرفته شود.
محمداشراف غنی، رئیس جمهور میگوید، جرگۀ مشورتی صلح فرصتی برای شهروندان جهت تعیین آیندۀشان است و حکومت نیز اقدامات بعدیاش را پس از برگزاری این لویه جرگه روی دست میگیرد.
به گفتۀ آقای غنی، لحظههای سخت برای افغانستان یک فرصت است و حکومت تلاش میکند که با تعقل گام بردارد.
رئیس جمهور میافزاید، مبنای سیاست خارجی افغانستان ایجاد دیدگاه واحد است. به گفتۀ غنی، در قرن حاضر زبان تهدید جایگاهی ندارد و ثبات از راه خشونت تأمین نمیشود.
بانو موگرینی، در دیدارش با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی کشور نیز میگوید که صلح به معنای بازگشت به گذشته نیست.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی نیز میگوید که تأمین صلح عادلانه آرزوی مردم افغانستان است و اتحادیۀ اروپا در مراحل مختلف آن میتواند نقش داشته باشد.
آقای عبدالله دستیافتن به صلح را منوط به مذاکرات بینالافغانی و همکاری جدی پاکستان عنوان میکند و در این مرحله، طالبان را مانع اصلی آغاز مذاکرات میداند.