مقام‌ها: عاملان سنگسار رخشانه باید هرچه زودتر به جزای‌شان برسند

رییس جمهور کشور سنگسار «رخشانه»، دختر جوان غوری را غیرقانونی و غیرانسانی خواند و خواستار بررسی جدی این قضیه از سوی نهادهای مسؤول شد.

رخشانۀ 19 ساله در دادگاهی صحرایی به اتهام فرار از خانه با پسری که دوستش داشته، هفتۀ گذشته سنگسار شد. ویدیویی 30 ثانیه‌یی از جریان سنگسار او این هفته در رسانه‌ها پخش گردید.

بدن رخشانه در این ویدیو تا گردن زیر خاک است و مردان عمامه‌دار او را حلقه کرده اند و به سویش سنگ می‌اندازند؛ اما او عاجزانه و به گونۀ دوامدار مسلمانی‌اش را فریاد می‌کند.

عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت نیز امروز (چهارشنبه) در نشستی با نهادهای مدنی، خواهان بررسی جدی این قضیه شد. آقای عبدالله گفت که دربارۀ این رویداد در شورای امنیت ملی نیز گفت‌وگو خواهد شد.

مقام‌های حکومتی در ولایت غور طالبان را متهم به سنگسار این بانو می‌کنند؛ اما این گروه تاکنون در این باره چیزی نگفته است.

دلبر نظری، وزیر امور زنان نیز در نشستی به مناسبت راه‌اندازی «سیستم اطلاعات آنلاین پرونده‌های خشونت علیه زنان و نظارت از برنامه‌های کاری ملی برای آنان» خواهان محاکمۀ عاملان این قضیه شد.

بانو نظری در این نشست از راه‌اندازی سیستم جمع‌آوری اطلاعات آنلاین در این وزارت خبر داد و گفت که در این سیستم پرونده‌های خشونت علیه زنان از سراسر کشور به ثبت رسیده و هم‌چنان میزان حضور بانوان در نهادهای دولتی و خصوصی را جمع‌آوری می‌کند.

وزیر امور زنان می‌گوید که پیش از این روند ثبت پرونده‌های خشونت با زنان کند بود.

این سیستم که با همکاری ادارۀ توسعه‌یی سازمان ملل متحد، دفتر سازمان ملل برای زنان و حمایت مالی دفتر همکاری‌های ایتالیا ایجاد شده، کمک می‌کند تا تمام پرونده‌های خشونت با زنان جمع‌آوری و وزارت زنان بر بنیاد آن برنامه‌هایی را برای کاهش این خشونت‌ها طرح و سازماندهی کند.

بانوان مجلس نماینده‌گان هم در نشست امروز عدم تصویب قانون منع خشونت با زنان را دلیل عمدۀ افزایش خشونت‌ها علیه بانوان عنوان کردند.

فوزیه کوفی، رییس کمیسیون امور زنان مجلس با انتقاد از وکیلان مخالف تصویب قانون منع خشونت، خواهان تصمیم‌گیری روی این قانون شد.

اعضای مجلس هم‌چنان خواهان محاکمۀ عاملان قضیۀ دیگری در حصۀ اول خیرخانۀ کابل شدند. به گفتۀ آن‌ها، بانویی چندی پیش از سوی یکی از اعضای خانواده‌اش نخست مورد تجاوز قرار گرفته و سپس به قتل رسیده است.

رخشانه یگانه بانویی نیست که قربانی خشونت شده است. بر بنیاد معلومات نهادهای حقوق بشری، خشونت با زنان در افغانستان در سال‌های اخیر سیر صعودی داشته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام