شاهراه زابل ـ قندهار تبدیل به مسیری پرخطر برای رانندهگان و مسافران شده است. مسافران میگویند که ناامنیها در این مسیر به گونۀ جدی افزایش یافته است.
جدای از بحران ناامنی در این مسیر، رانندهگان و مسافران از رشوهستانی نیروهای امنیتی نیز به شدت انتقاد میکنند.
سردارمحمد 25 ساله، یکی از دکانداران شهر قلات ولایت زابل است. او میگوید که برای خرید کالا و آذوقه برای دکانش باید هفتهیی چهار بار از این مسیر رفتوآمد کند.
سردار میگوید، هر وقت که در این مسیر رفتوآمد میکند، هراسان است که چه موقعی مورد حملۀ دشمن قرار خواهد گرفت.
او میگوید که با دکانداری لقمه نانی برای خانوادهاش آماده میکند و اگر مجبور نباشد، هرگز از این مسیر نمیگذرد.
محمدگل، یکی از رانندهگان مسیر زابل ـ قندهار است. وی که 50 سال سن دارد، تقریباً بیست سال است که رانندهگی میکند. محمدگل میگوید که از هیچ مسیری به اندازۀ مسیر قندهارـ کابل هراس ندارد.
او میافزاید که از روبهروشدن هر روزه با دزدان، ماینها، طالبان و نبردهای گروههای مختلف در این مسیر بیزار شده است.
شکایتهای رانندهگان و مسافران در حالی افزایش یافته که نزدیک به دوماه پیش در همین مسیر 31 مسافر هزاره توسط افراد ناشناس نقابپوش ربوده شدند و تا کنون خبری از آنها در دست نیست.
باشندهگانی که از این مسیر رفتوآمد میکنند، میگویند که حکومت باید هرچه زودتر در تأمین امنیت این مسیر اقدام کند.
مسؤولان امنیتی ولایت زابل میگویند، با اینکه طالبان با رسیدن بهار فعالیتهایشان را افزایش میدهند، اما آنان تلاش میکنند تا حملات این گروه را مهار کنند.
غلامسخی روغلیونی، فرمانده پولیس ولایت زابل به سلاموطندار گفت، در مناطقی که رانندهگان و مسافران از ناامنی شکایت داشتند، عملیاتهایی راهاندازی کرده اند و این عملیاتها دستآوردهایی نیز در پی داشته است.
فرمانده پولیس زابل افزود، آنعده از نیروهای امنیتی که در ناامنیها یا رشوهستانیها دست داشته باشند را به پنجۀ قانون میسپارد و به هیچکسی اجازه نمیدهد که امنیت عامه را با خطر مواجه سازد.
روغلیونی گفت که رانندهگان و مسافران نهتنها از این مسیر، بلکه از هر مسیر دیگری میتوانند به راحتی عبورومرور کنند و خطری متوجه آنان نخواهد بود.
شاهراه کابل ـ قندهار که از میان ولایتهای غزنی، زابل و میدانوردک میگذرد، یکی از ناامنترین مسیرهای مسافرتی در افغانستان است. سالانه چندین هزار نفر از این مسیر عبورومرور میکنند.