مردم جاغوری به نماینده‌گان محقق و خلیلی اجازۀ سخنرانی ندادند

باشنده‌گان ولسوالی جاغوری ولایت غزنی که برای استقبال از پیکرهای مسافران سربریدۀ‌شان گردهم آمده بودند، به نماینده‌گان محمدکریم خلیلی، معاون پیشین ریاست جمهوری و محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی اجازۀ سخنرانی ندادند.

پیکرهای این مسافران صبح امروز (جمعه) با حضور سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی با چرخ‌بال از کابل به مرکز جاغوری و از آن‌جا زادگاه‌شان در روستای دهمرده منتقل شدند.

این مسافران، یک کودک دختر، دو زن و چهار مرد، پس از چند ماه اسارت روز دوشنبه هفتۀ جاری از سوی گروه طالبان در ولایت زابل سر بریده شدند. سپس پیکرهای این از زابل به غزنی و از آن‌جا به کابل منتقل شدند.

هزاران شهروند کابل صبح روز چهارشنبه پیکر‌های مسافران سربریده‌شده را از «مصلی شهید مزاری» در دشت برچی کابل تا «چهارراهی پشتونستان» در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری بر دوش کشیدند. این معترضان حکومت را به بی‌پروایی در برابر مسافران ربوده‌شده و «حمایت از جنایت‌های طالبان» متهم کردند.

باشنده‌گان جاغوری که عکس‌هایی از محقق نیز را با خود حمل می‌کردند، بار دیگر حکومت را متهم به بی‌کفایتی کرده و علیه رهبران آن شعار دادند.

آقای محقق موضع تندی علیه معترضان گرفته و شماری از سازمان‌دهنده‌گان آن را «اوباش» خوانده بود.

محمدیونس صمیم، یکی از فعالان مدنی جاغوری به سلام‌وطندار می‌گوید که باشنده‌گان جاغوری خواستار تأمین امنیت جاده‌های منتهی به این ولسوالی و حکومت‌داری خوب هستند.

به گفتۀ آقای صمیم، در این گردهمایی «گسترده» تنها جنرال مرادعلی مراد، معاون ستاد مشترک ارتش پیام تسلیت حکومت را به مردم ارایه کرده و به آن‌ها وعده سپرده که امنیت راه‌های این ولسوالی را تأمین خواهند کرد؛ اما به محمد عبده و عباس بصیر، نماینده‌های خلیلی و محقق اجازۀ صحبت داده نشده است.

فاطمه رحیمی، یکی از نماینده‌گان شورای ولایتی غزنی که برای اشتراک در مراسم خاک‌سپاری پیکرهای مسافران به جاغوری رفته است، می‌گوید که اگر حکومت به بی‌توجهی‌هایش ادامه دهد، مردم دیگر باورشان نسبت به حکومت را از دست خواهند داد.

خانم رحیمی می‌گوید که ناامنی در مسیر جاده‌های منتهی به جاغوری، سال‌ها است که از آن‌ها قربانی می‌گیرد؛ اما حکومت مرکزی توجهی به این مسأله ندارد. به باور او، به دلیل غفلت حکومت، از اواخر سال گذشته به این‌سو طالبان در این مسیرها دست به آدم‌ربایی می‌زنند.

در راه‌پیمایی شهروندان کابل، هنگامی که شماری از معترضان تلاش کردند داخل محوطۀ ارگ ریاست جمهوری شوند، هدف تیراندازی محافظان ارگ قرار گرفتند که در نتیجۀ آن، ده تن زخم برداشتند.

سازمان‌دهنده‌گان این راه‌پیمایی روز گذشته گفتند که هیچ‌یک از خواسته‌های آن‌ها از سوی حکومت پذیرفته نشده و کسانی که حکومت با آن‌ها به نام نماینده‌گان معترضان مذاکره کرده، نماینده‌گان آن‌ها نه، بلکه افراد وابسته به سرور دانش و محمد محقق بوده اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام