مردم از ادارۀ ولایت‌ها توسط سرپرستان به ستوه آمده اند

نزدیک به یازده ماه از ایجاد حکومت وحدت ملی می‌گذرد، ولی تاکنون بیش از ده ولایت والی ندارند و توسط سرپرستان اداره می‌شوند.

شماری از باشنده‌گان ولایت‌های مختلف از اداره ولایات توسط سرپرستان شاکی‌اند و می‌گویند که سرپرستی والی‌ها سبب افزایش ناامنی و بی‌ثباتی مناطق‌شان شده است.

سلام‌وطندار با شماری از باشنده‌گان ولایت‌های غزنی، بغلان و تخار گفت‌وگو کرده است. بیشتر مصاحبه‌شونده‌گان گفته اند که سرپرستی والی‌ها، ناامنی را زیاد ساخته و ولایات‌شان را در خطر سقوط قرار داده است.

این افراد می‌گویند که والی‌های سرپرست، بدون انگیزه کارشان را انجام می‌دهند و این موضوع روی کارهای حکومت محلی تأثیری بد گذاشته است.

به باور ظریف فیضی، یکی از باشنده‌های غزنی، ادامۀ کار والی‌های سرپرست، سبب فلج‌ساختن حکومت محلی می‌گردد.

به گفته فیضی، صلاحیت والی‌های سرپرست محدود است و آنان نمی‌توانند کارها را به گونۀ مؤثر انجام دهند و این موضوع خلای بزرگی در حکومت‌داری محلی به وجود آورده است.

جعفر ایشانی که در بغلان زنده‌گی می‌کند، می‌گوید که بیشتر مشکلات این ولایت ناشی از ادارۀ آن توسط سرپرست است.

بارها رهبران حکومت وحدت ملی وعده کردند تا والی‌های تمامی ولایت‌ها را به زودی معرفی کنند، ولی با گذشت ماه‌ها از آغاز کار این حکومت، هنوز چندین ولایت توسط سرپرستان اداره می‌شود.

علی‌الله یکی از باشنده‌های تخار می‌گوید که حکومت باید والی‌های جدید را معرفی کند تا مقام‌های حکومت‌های محلی انگیزه‌یی برای کار داشته باشند.

منتقدان والی‌های سرپرست می‌گویند که ادارۀ ولایت‌ها توسط سرپرستان، فساد و کندکاری در بیشتر اداره‌ها را افزایش داده است. 

با این حال جاوید فیصل، معاون سخن‌گوی ریاست اجرایی به سلام‌وطندار گفت که تعیین والی‌ها از اولویت‌های حکومت است و کار روی گزینش والی‌های جدید جریان دارد.

آقای فیصل می‌گوید که تاکنون والی‌های بیش از 20 ولایت تعیین شدند. او تأکید کرد که رهبران حکومت وحدت ملی روی تعیین والی‌ها با هم اختلاف ندارند.

او افزود که نخست کارکرد والی‌های پیشین بررسی می‌شود و سپس با توجه به آن، افرادی مناسب برای ادارۀ ولایت‌ها معرفی خواهند شد.

اما قاضی اسماعیل آزاد، آگاه مسایل سیاسی اختلاف رهبران حکومت وحدت ملی را دلیل تأخیر معرفی والی‌ها عنوان می‌کند. آقای آزاد می‌گوید که رهبران حکومت اگر به اختلافات کنونی‌شان ادامه دهند، حکومت را به سقوط روبه‌رو خواهند کرد.

هم‌چنان در کنار ادارۀ چندین ولایت توسط سرپرستان، وزارت دفاع و دادستانی کل نیز توسط سرپرستان اداره می‌شوند.

پیش از این نماینده‌گان مجلس نیز از ادارۀ شماری از ولایت‌ها توسط سرپرستان ابراز نگرانی کردند و دلیل افزایش ناامنی‌ها را سرپرستی مقام‌های محلی عنوان کرده بودند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام