مارشال دوستم می‌گوید: بدون حمایت خارجی‌ها توان ایستاده‌گی در برابر طالبان را داریم

مارشال عبدالرشید دوستم ‌می‌گوید، نیروهای امنیتی افغانستان توانایی ایستاده‌گی در برابر طالبان را دارند.

آقای دوستم امروز (چهارشنبه، 25 سرطان/تیر) در مراسم دریافت رتبۀ مارشالی‌اش در شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان می‌گوید، در صورتی‌که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی به نتیجۀ مطلوب نرسد و جنگ ادامه یابد، طالبان با از دست‌دادن بخشی زیادی از جغرافیای افغانستان شکست خواهند خورد.

او تأکید می‌کند که برای شکست‌دادن طالبان کافی‌ست که برایش شش ماه فرصت داده شود و در این زمینه نیازی به همکاری آمریکا و ناتو هم ندارد.

آقای دوستم می‌گوید، حکومت باید با آزادکردن زندانیان گروه طالبان به بهانه‌جویی این گروه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی خاتمه دهد و راه را برای آغاز این گفت‌وگوها هموار کند.

در ‌این حال، عبدالله عبداالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی که در این برنامه حضور داشت می‌گوید، روند رهایی زندانیان طالبان در حال تکمیل‌شدن است و قرار است به زودی زندانیان باقی‌ماندۀ این گروه نیز آزاد شوند.

 به گفتۀ آقای عبدالله، با تکمیل‌شدن روند رهایی زندانیان طالبان بهانه‌جویی این گروه برای آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی پایان خواهد یافت.

رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افزایش خشونت‌ها از سوی طالبان را قابل پذیرش نمی‌داند و تأکید می‌کند که برای آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی، باید گام‌های اساسی برداشته شود.

گفتنی‌ست که مارشال عبدالرشید دوستم، شب گذشته نیز گفته است اگر برایش اجازه داده شود در مدت 20 روز می‌تواند امنیت ولایت‌های جوزجان، فاریاب و بادغیس را تأمین کند.

او افزوده که اگر اعضای مجلس نماینده‌گان از او پشتی‌بانی کنند نیازی به کمک و بمبارد نیروهای آمریکایی ندارد، خودش با قول اردو و نیروهای کماندو امنیت این ولایت‌ها را تأمین خواهد کرد.

آقای دوستم همچنان گفته است که جنگ راه‌حل نیست و از طالبان خواسته که به «سیاحت‌های‌شان» پایان دهند و به میز مذاکره بنشینند.

او از مردم خواسته تا بر ریاست جمهوری فشار بیاروند که برای موقف، چوکی و اختلافات سیاسی کشور به بحران سوق ندهد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام