فعالان مدنی ولایت خوست از رفتار تبعیضآمیز بیشتر خانوادهها و ادارههای دولتی این ولایت در برابر زنان خبر میدهند و میگویند که این گونه رفتارها باید از جامعه ریشهکن شده و آنان برای این هدف از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
این فعالان که در کارگاهی آموزشی برای جلوگیری از رفتار تبعیضآمیز با زنان صحبت میکردند، رفتار نامناسب با زنان و محدودیتهای شغلی برای آنان را از جمله چالشهای موجود فراراه زنان خوستی عنوان کردند.
نادیه باوری، یکی از این فعالان میگوید که زنان تنها در بخشهای صحت و آموزش محدودیتهای کمتری دارند و کمتر اتفاق میافتد که یک زن مسؤولیت رهبری و مدیریت یک اداره را به عهده داشته باشد.
کامله اکبری، یکی دیگر از این فعالان میگوید که زنان نیم جامعه را تشکیل میدهند و قانون برایشان چنین حقی داده است، اما مردان همیشه به آنان با دید جنس دوم میبینند. خانم اکبری تأکید میکند که برای مردان انتخاب همسر بسیار آسان و به اختیار خودشان است، اما این امر برای یک دختر، موضوع شرمآور شمرده میشود.
بازی سلام، مسؤول راهاندازی این کارگاه آموزشی نیز به سلاموطندار میگوید که هدف از برگزاری این کارگاه آگاهی رساندن به زنان دربارۀ تبعیضهای جنسیتی و حقوقشان است.
این کارگاه آموزشی برای سه روز بوده و از سوی سازمان ملل متحد راهاندازی شده است.