شماری از فعالان مدنی ولایت ننگرهار امروز در یک نشست خبری در کابل با نکوهش ناامنیهای اخیر در ولسوالی کوت ننگرهار میگویند، حکومت ارادهیی برای نابودی داعش ندارد. آنان میگویند که جلالآباد، نقطۀ ظهور و پخش افکار داعش است و برخی از مرکزهای آموزشی، مدارس دینی و ادارههای دولتی عملاً دسترویدست داعش گذاشته اند و به نفع این گروه تبلیغ میکنند.
عبدالله پیکار، یکی از این فعالان مدنی و باشندۀ ولسوالی کوت ننگرهار در این نشست میگوید که افراد داعش در شهر جلالآباد بیهیچ قیدوشرطی مرکزهای جلبوجذب دستوپا کرده اند. به گفتۀ پیکار شماری از باشندهگان ولسوالی کوت پس از تشدید فعالیتهای داعش خانهوکاشانۀشان را ترک کرده و شماری هم به این گروه پیوسته اند.
این فعالان مدنی میگویند که حکومت نمیخواهد مانع فعالیتهای داعش در ولایتهای شرقی شود. آنان خاطرنشان میکنند که اگر حکومت ارادۀ راسخ برای نابودی داعش میداشت، مانع فعالیت رادیوی این گروه میشد.
اواسط ماه دسمبر سال گذشته، مقامهای محلی ننگرهار و وزارت مخابرات افغانستان تأیید کردند که داعش در این ولایت ایستگاه رادیویی ایجاد کرده است. اما اوایل سال جاری خبر نابودی این ایستگاه منتشر شد. مسؤولان امنیتی گفتند که نیروهای هوایی با راهاندازی عملیاتی این ایستگاه را نابود کردند. با این حال تنها پس از چند ماه خبر ایجاد ایستگاه نشرات رادیویی این گروه به زبان ازبکی منتشر شد.
همزمان با این انتقادها، مسؤولان محلی از ادامۀ درگیری در این منطقه حرف میزنند. سلیمخان کندزی، والی ننگرهار در یک نشست خبری در جلالآباد میگوید، حالت نیروهای امنیتی در این زدوخورد تعرضی است. او میافزاید که درگیریهای اخیر سبب شده تا بیش از 400 خانواده از خانههایشان آواره شوند.
آقای کندزی میگوید که مجموع تلفات داعش از ابتدای درگیری تا کنون به 165 تن میرسد.
در همین حال دادمحمد حریفی، رییس امنیت ملی ننگرهار گزارشهای منتشرشده در مورد این که گویا اعضای داعش به دنبال این حمله، شماری از زنان را با خود بردهاند، تکذیب کرده و آن را «جنگ تبلیغاتی» میخواند.
افراد داعش جمعهشب (4 سرطان/تیر) به ولسوالی کوت ننگرهار یورش بردند و در نتیجۀ درگیری 12 تن از نیروهای امنیتی نیز کشته شدند.