یک روز پس از رویداد خونین دهم ثور در کابل، خبرنگاران کشور در همایشهای جداگانهیی هدفگیری خبرنگاران را محکوم کرده و حکومت را به بیتوجهی در تأمین امینت خبرنگاران متهم میکنند.
آنها با گذاشتن دستههای گل به پای تصویرهای قربانیان رویداد خونین دیروز، از اعمال وحشیانهیی گروههای تروریستی ابراز انزجار کرده و از حکومت میخواهند تا عاملان این رویداد خونین را شناسایی و به دادگاه بکشاند.
نقیب الله ثاقبیار رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان میگوید، آنها نسبت به مصؤونیت جان خبرنگاران نگراناند. او میافزاید، حکومت باید در بخش تأمین امنیت خبرنگاران بیشتر توجه کند و تدابیر جدییی را روی دست گیرد.
ذکریا ناصری، رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت فاریاب و جمیل وقار مسؤول کمیتۀ مصؤونیت خبرنگاران غزنی، قتل خبرنگاران را تلاشِ برای بستن گلوی آزادی بیان از سوی گروههای دهشت افگن میدانند.
به گفتۀ آنان، این رویدادها نمیتواند جلوی فعالیت خبرنگاران و فعالان رسانه را بگیرد، بلکه برعکس خبرنگاران قویتر از گذشته به کار اطلاع رسانی ادامه داده وفریاد آزادی بیان را همواره بلند نگه خواهند داشت.
خبرنگاران، و نهادهای رسانهیی، حمله بر جان خبرنگاران را خلاف همۀ موازین جهانی دانسته میگویند، افزایش حملهها بر جان خبرنگاران، آنها را نسبت به ادامۀ کار شان نگران ساخته است.
خبرنگاران غزنی و بدخشان در واکنش به حملۀ خونین روز گذشته تصمیم گرفتهاند که خبرهای مربوط به گروههای تروریستی به ویژه داعش را تحریم کنند.
در حملۀ روز پیش بر خبرنگاران در منطقۀ شش درک کابل 9 خبرنگار و فعال رسانهیی کشته و 4 تن دیگرشان زخمی شدند.
چند روز پیش نیز خبرنگار یکی از رسانههای محلی در کندهار و روز گذشته خبرنگار محلی بی بی سی در خوست از سوی افراد مسلح ناشناس به قتل رسیدند.