در ادامۀ نگرانیها در پیوند به صلح و چگونگی رسیدن به آن امروز عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی در نشستی با مسئولان رسانهها میگوید، به عنوان یک شهروند و مسئول در حکومت، برقراری صلح از اولویتهای آنان است.
آقای عبدالله با انتقاد از کندی در روند صلح میگوید، بزرگترین مانع برای رسیدن به صلح خود طالباناند که به هر نحو ممکن وقتکشی میکنند و طفره میروند.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور از «پراکندگی به میانآمده میان سیاسیون افغانستان» در رابطه به گفتوگوهای صلح در این کشور انتقاد کرد و از همه خواست اتحاد خود را حفظ کنند.
آقای عبدالله با اشاره به نگرانیهای مردم برای بیرونشدن سربازان آمریکایی از افغانستان میگوید، روی پایگاه دایمی آمریکا در افغانستان هیچگاهی بحث نشده است، اما در صورتی که صلح بیاید، نحوۀ همکاری آمریکا با افغانستان تغییر خواهد کرد.
به گفتۀ آقای عبدالله، نیروهای امنیتی کشور هماکنون مسئولیت دفاع و تأمین امنیت را به عهده دارند.
آقای عبدالله، مسئولان دولتی، از جمله خودش را «مقصر» به وجودنیامدن یکدستگی موضع در رابطه به گفتوگوهای صلح در میان رهبران سیاسی میخواند و میگوید، برخی از سیاستمداران افغان با موضعگیریهایی که دارند، هر آن چیزی که باعث تضعیف دولت شود را مجاز میدانند.
به باور او ادامۀ روند صلح نیاز به یک تصمیم مشترک و اجماع میان تمام مسئولان دولتی، اقشار سیاسی، احزاب، جامعه مدنی و روحانیان کشور دارد.
از سویی هم محمداشرف غنی، رئیس جمهور کشور در مراسم گشایش برنامۀ توزیع کوپون به خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی میگوید که به هیچ کسی اجازه نمیدهد تا به بهانۀ صلح به نیروهای امنیتی آسیب بزند. رئیس جمهور در واکنش به گفتههای یک عضو طالبان مبنی بر منحلکردن نیروهای ارتش افغانستان پس از پیوستن این گروه به روند صلح این موضوع را مطرح میکند.
به گفتۀ آقای غنی، هیچ شکی در این که مردم افغانستان صلح میخواهند، وجود ندارد، اما نمیگذارد که یکبار دیگر تانکها و دیگر تجهیزات ارتش به بهای آهنکهنه به همسایهها به فروش برسد.
اخیراً تلاشها در گفتوگوهای صلح افغانستان تشدید یافته است. قرار است نمایندگان طالبان و شماری از چهرههای سیاسی کشور فردا در نشست صلح مسکو عازم روسیه شوند. بر بنیاد گزارشها، حکومت افغانستان در این نشست اشتراک نمیکند.