طرح تاپی 50 هزار فرصت شغلی فراهم می‌کند

 

مرحلۀ اجرایی طرح تاپی امروز توسط رییس جمهور غنی، قربان‌قلی بردی محمدوف رییس جمهور ترکمنستان، نواز شریف نخست‌وزیر پاکستان و حامد انصاری معاون اول رییس جمهور هند به صورت رسمی آغاز شد. با آغاز کار این طرح بیش از 50‌ هزار فرصت شغلی به شهروندان فراهم خواهد شد.

محی‌الدین نوری، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم کشور در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار گفت که افزون بر فراهم‌سازی این شمار فرصت شغلی با آغاز کار این طرح، افغانستان سالانه حدود 500 میلیون دالر حق عبور به دست می‌آورد و تنها در بخش تأمین امنیت آن، نزدیک به هشت هزار تن مشغول به کار خواهند شد.

سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، طرح تاپی را برای ثبات سیاسی و اقتصادی کشور مهم می‌خواند و می‌گوید که این طرح سبب هر چه بهترشدن امنیت می‌شود.

به گفتۀ آقای نوری، افغانستان در ده سال نخست آغاز کار تاپی‌ 0.5‌ میلیارد مترمکعب گاز در ده سال دوم 1 ملیارد مترمکعب گاز و در سال سوم 1.5‌ میلیارد مترمکعب گاز خریداری می‌کند و این موضوع تأثیر بسزایی در بهبود اقتصاد کشور دارد.

محمدعلم ایزدیار، معاون اول مجلس سنا نیز این طرح را به نفع اقتصاد و امنیت کشور می‌داند و می‌گوید که خط لولۀ تاپی موجب هر چه مستحکم‌تر شدن روابط میان کشورهای همسایه نیز می‌شود.

قرار است کار ساخت‌وساز این لولۀ گاز تا پایان سال 2018 به پایان برسد و به بهره‌برداری سپرده شود .

با تطبیق طرح تاپی طی 30 سال، سالانه به مقدار ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز به پاکستان و هند منتقل می‌شود؛ سهم افغانستان از این انتقال ۱۴ میلیون مترمکعب گاز در روز خواهد بود.

این پروژه برای کشورهای ترکمنستان، افغانستان، هند و پاکستان از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و برای راه‌اندازی آن نیز تاکنون نشست‌های زیادی میان کشورهای منطقه برگزار شده است. به گفتۀ کارشناسان، تنها چالشی که در برابر تطبیق این طرح وجود دارد، مسألۀ تأمین امنیت در افغانستان و به‌ویژه حفاظت از مسیر عبور لوله از ولایت‌های ناامن کشور است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام