طالبان پاکستانی با نشر خبرنامهیی از فتوای جهاد شورای علمای افغانستان علیه دولت پاکستان طرفداری کرده و گفته است که از این فتوا به صورت قاطع حمایت میکند.
احسانالله احسان، سخنگوی جماعتالاحرار، شاخهیی از طالبان پاکستانی، با ارسال خبرنامهیی به رسانهها گفته است که «به نمایندهگی از علمای وابسته به جماعتالاحرار و تمام علمای مناطق قبایلی، این فتوا را تأیید میکنیم و اطمینان میدهیم که ما از آن پیروی میکنیم».
احسان اعلام فتوای جهاد علیه پاکستان از سوی علمای افغانستان را «عملی نیک» و «اقدامی حقپرستانه» خوانده و گفته است که جماعتالاحرار از این اقدام اظهار خوشی میکند.
در خبرنامه آمده است که ارتش پاکستان مصروف کشتار، دستگیری و زورگویی بر مسلمانان بیگناه است.
این سخنگوی طالبان پاکستانی گفته است که به جز از اعلام جهاد با حکومت پاکستان، راه دیگری باقی نمانده است.
شورای علمای افغانستان روز پنجشنبه هفتۀ گذشته پاکستان را عامل اصلی ناامنیها در کشور خواند و «جهاد» را در برابر این کشور «فرض عین» عنوان کرد.
اعضای این شورا در گردهمایییی در منطقۀ شاه شهید کابل، پاکستان را متهم اصلی دست داشتن در فعالیتهای ضداسلامی خواندند. آنان با اشاره به رویداد شاه شهید گفتند که سازمان استخباراتی پاکستان و نظامیان آن در حملههای انفجاری و انتحاری در افغانستان دست دارند.
حملۀ انتحاری یک هفته پیش در شاه شهید کابل، نیمههای شب، هنگامی که همه در خواب بودند، رخ داد و 20 کشته و بیش از 400 زخمی برجا گذاشت.
در همان روز، انفجار دیگری در نزدیکی درِ ورودی اکادمی پولیس رخ داد و سبب کشته شدن 40 تن از نیروهای امنیتی شد.
ریاست امنیت ملی رویداد شاه شهید را کار پاکستان دانست و گفت که طالبان وسیلۀ جنگ نیابتی پاکستان در افغانستان هستند.
سران حکومت وحدت ملی نیز در واکنش به حملههای اخیر تروریستی در کابل، پاکستان را متهم به برخورد غیرصادقانه با افغانستان کردند.
اشرف غنی، رییس جمهور کشور هفتۀ پیش گفت که تروریستانی که به افغانستان حمله میکنند، در خاک پاکستان لانه دارند و هنوز از این کشور پیام جنگ به افغانستان فرستاده میشود.
رییس جمهور همچنان گفت که حکومت بیش از این کشتار شهروندانش را تحمل نمیکند و تصمیم پاکستان در هفتههای روبهرو، آیندۀ روابط کابل ـ اسلامآباد را تعیین خواهد کرد.
شورای علمای افغانستان در حالی فتوای جهاد در پاکستان را صادر کرد که علمای پاکستانی بارها جهاد در افغانستان را روا دانسته اند.
این نخستین بار است که علمای افغانستان چنین واکنشی در برابر پاکستان نشان میدهند.