در ادامهی تلاشها برای آوردن صلح به افغانستان و پس از نشستهای داخلی و بیرونی، اینبار اتحادیهی اروپا با راهاندازی گفتمانی زیر نام «فرهنگ افغانستان، فرهنگ صلح» در تلاش زمینهسازی برای آوردن صلح در کشور شده است.
عبدالحکیم مجاهد، مشاور شورای عالی صلح در این گفتمان میگوید، در صورتیکه طالبان به فراخوان صلح حکومت افغانستان پاسخ مثبت بدهند، تمامی خواستهایشان در میز گفتوگو مورد بحث قرار میگیرد.
به گفتهی آقای مجاهد، گروه طالبان اکنون در حال مشوره و رأیزنی است و در زمانی مناسب موقفاش را دربارهی فراخوان صلح حکومت افغانستان اعلام میکند.
آقای مجاهد میگوید، شورای عالی صلح از گذشتهها به اینسو با گروه طالبان تماس بهصورت مستقیم و غیرمستقیم دارد و این تماسها به زودی نتیجه خواهد داد.
به گفتهی مشاور شورای عالی صلح، فشارها بر طالبان در داخل و خارج از افغانستان سودی ندارد و باید زمینهی گفتوگوهای مستقیم فراهم شود.
پییر مایدون، نمایندهی اتحادیهی اروپا در این گفتمان میگوید، برنامهی صلح افغانستان گسترده، بیپیشینه و جهانی است و آنان از این برنامه حمایت میکنند.
به گفتهی آقای مایدون، اکنون خیلی زود است که دربارهی فراخوان صلح حکومت افغانستان که در نشست پروسهی کابل مطرح شد، نتیجهگیری شود. بنابراین، سکوت طالبان در این مورد را نباید نشانهی رد فراخوان مذکور دانست.
نمایندهی اتحادیهی اروپا در افغانستان، در بخشی از سنخنانش میگوید، آنان آمادهی همکاری و حتا نظارت در انتخابات ریاست جمهوری، شورای ولایتی و شوراهای ولسوالیها هستند و بیش از 30 میلیون یورو به انتخابات پیش رو در افغانستان اختصاص دادهاند.
این در حالی است که فدریکا موگرینی، نمایندهی ویژهی اتحادیهی اروپا در نشست تاشکند گفت، در صورتیکه گروه طالبان به فراخوان صلح حکومت افغانستان پاسخ مثبت بدهد، از فهرست سیاه سازمان ملل بیرون خواهد شد.