صلح موضوع بحث نشست پگواش در قطر نیست

قطر میزبان نماینده‌گانی از افغانستان و دفتر سیاسی طالبان در نشستی دو روزه زیر نام صلح افغانستان است. گفته می‌شود که موضوع بحث این نشست غیررسمی بررسی چالش‌ها و موانع فراراه صلح در کشور است نه چگونه‌گی تأمین آن.

در این دیدار شیرمحمدعباس استانکزی رییس دفتر طالبان در قطر، معاونانش و برخی دیگر از اعضای طالبان اشتراک کرده اند و از جانب افغانستان نیز انورالحق احدی، وزیر تجارت پیشین و شماری از شهروندان کشور مقیم آمریکا که زنان نیز در این شمار شامل هستند، اشتراک کرده اند.

گروه طالبان از برگزاری این نشست و اشتراک نماینده‌گان‌شان در آن، روز گذشته (جمعه) خبر داده بود. این گروه گفته بود که می‌خواهد با استفاده از فرصت‌های موجود موقف حق‌به‌جانب خود و خواست برحق مردم را به صورت مستقیم به جامعۀ بین‌الملل برساند.

وحید مژده، آگاه امور سیاسی نشست پگواش را گامی مثبت برای تأمین صلح در افغانستان می‌پندارد و می‌گوید که در این نشست دربارۀ موانع صلح گفت‌وگو صورت می‌گیرد. به گفتۀ آقای مژده قرار است در پایان نشست پگواش، قطع‌نامۀ مشترکی نیز که از نظریات هر دو طرف تشکیل شده منتشر شود.

حبیب‌الله فوزی، معاون کمیسیون روابط بین‌الملل شورای عالی صلح نیز می‌گوید که در این نشست ممکن است نماینده‌گانی از این شورا اشتراک کرده باشند، اما تاکنون در این‌باره معلومات دقیق ارایه نشده است. آقای فوزی می‌گوید که برگزاری چنین نشست‌هایی در گذشته نیز پیشینه داشته، اما شماری از اعضای شورای عالی صلح نه به عنوان عضو این شورا بلکه به عنوان شخصیت‌های مستقل در بیشتر آن‌ها اشتراک کرده بودند.

معاون کمیسیون روابط بین‌الملل شورای صلح می‌گوید که تنها از طریق گفت‌وگوهای مستقیم می‌توان بر نامنی نقطۀ پایان گذاشت و امیدوار است تا چنین نشست‌هایی بتوانند به بهترین نحو ممکن در تأمین ثبات افغانستان نقش داشته باشند.

این نشست توسط نهاد بین‌المللی پگواش برگزار می‌شود. پگواش پیش از این نیز در امارات متحده عرب، فرانسه، ناروی و آلمان نشست‌هایی را با اشتراک نماینده‌گان طالبان و نماینده‌گانی از دولت افغانستان به گونۀ غیررسمی برگزار کرده بود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام