شماری از آگاهان سیاسی و حقوقی میگویند که طرح نمایندۀ افغانستان در سازمان ملل متحد مبنی بر شکایت علیه افراد و کشورهای حامی تروریسم در شورای امنیت به نفع کشور است.
این آگاهان میگویند که شواهد و مدارک کافی وجود دارند تا ثابت کنند که کدام کشورها از گروههای تروریستی در افغانستان حمایت و پشتیباتی میکنند.
محمود صیقل، نمایندۀ دایمی افغانستان در ملل متحد به تازهگی گفته است که به شوراى امنيت پيشنهاد میکند تا در برابر کشورهای حامی تروریسم اقدام کند.
بر بنیاد مواد کنوانسیون سازمان ملل و قوانین بینالمللی، هرگاه کشوری از سوی کشور دیگری زیر تهدید قرار میگیرد، میتواند علیه آن کشور در سازمان ملل شکایت یا تحریم وضع کند.
فاروق بشر، آگاه امور سیاسی به سلاموطندار میگوید، جامعۀ جهانی میداند که افغانستان اسناد کافی در اختیار دارد تا ثابت کند تروریستان افغانستان در پاکستان آموزش میبینند. به گفتۀ او، در این باره در سطح داخلی و بینالمللی اسناد و نوشتههای زیادی منتشر شده اند و بسته شدن چند مدرسۀ پاکستانی یکی از نمونههای آن است.
همچنان دکتر پرویز علیشنگی، رییس اتحادیۀ حقوقدانان افغانستان میگوید، اگر افغانستان از پاکستان در سازمان ملل متحد شکایت کند، حتا در صورتی که این سازمان فیصلۀ قاطعی در این باره صادر نکند نیز فشارهای زیادی بر این کشور وارد خواهد تا در سیاستهایش تغییر بیاورد.
آقای علیشنگی میگوید که بر بنیاد کنوانسیون ملل متحد، یک کشور میتواند با ارایۀ اسناد و شواهد از کشور دیگری شکایت کند و این سازمان آن را به بررسی خواهد گرفت.
او میافزاید که افغانستان برای اثبات ادعایش نیاز به شواهد زیادی نیز ندارد؛ زیرا آمریکا و کشورهای عضو ناتو به اندازۀ کافی دربارۀ جنگهای دهۀ اخیر معلومات دارند و خود شاهدان بزرگی هستند.
رییس اتحادیۀ حقوقدانان همچنان میگوید که افغانستان تلاشی زیادی کرد تا مشکلش را با پاکستان از طریق روند صلح حل کند؛ اما این تلاشها نتیجه ندادند و اکنون وقتش است تا از این کشور در سازمان ملل متحد شکایت کند.
بحث شکایت افغانستان از پاکستان در ملل متحد بارها مطرح شده است. سیاستمداران و آگاهان زیادی پیش از این از حکومت افغانستان به دلیل بیپرواییاش نسبت به این امر انتقاد کرده اند.