شورای عالی صلح: مذاکرات با طالبان نیازمند آتش‌بس دوجانبه است

پس از گفته‌های نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در واشنگتن دربارۀ کشاندن طالبان پای میز مذاکره و به تعویق افتادن این گفت‌وگوها تا زمان نامعلومی از سوی این گروه، اکنون دولت افغانستان می‌گوید که برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح نیاز به آتش‌بس است.

اسمعیل قاسمیار، مشاور روابط خارجی شورای عالی صلح به سلام‌وطندار گفت که برای مذاکره صلح با طالبان باید آتش‌بس میان طالبان و دولت افغانستان صورت گیرد. آقای قاسمیار می‌گوید که پاکستان با افغانستان در گفت‌وگوهای صلح صادق نیست و دولت باید به صورت مستقیم و بدون در نظرداشت این کشور در مذاکرات صلح با طالبان اشتراک کند.

نخست‌وزیر پاکستان در دیدارش با بارک اوباما، رییس جمهور آمریکا روز جمعه (1 عقرب/ آبان) در واشنگتن گفت که در یک زمان نمی‌توانند هم طالبان را از بین ببرند و هم آنان را به میز مذاکره بکشانند. دو طرف پس از گفت‌وگویی نود دقیقه‌یی از طالبان خواستند تا با دولت افغانستان مستقیم وارد مذاکره شوند و زمینۀ صلح و ثبات را در کشور فراهم کنند.

این اظهارات آقای شریف واکنش دولت افغانستان را به همراه داشت و انتقادهای دولت بالای پاکستان شدت گرفت. با این که مقام‌های پاکستانی بارها از تلاش‌های‌شان برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح خبر داده اند، اما دولت افغانستان همواره پاکستان را به داشتن سیاست دوگانه متهم کرده است.

ظفرهاشمی، معاون سخن‌گوی رییس جمهور نیز امروز (یک‌شنبه) در نشستی خبری گفت که دروازه‌های صلح افغانستان بر روی طالبان باز است، اما در کنار آن پیش‌شرط‌هایی نیز برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح از جانب طالبان باید پذیرفته شود. او حفظ دستاوردهای چهارده سال گذشته و پذیرش قانون اساسی از سوی این گروه را به عنوان پیش‌شرط‌های افغانستان برای آغاز دور دوم مذاکرات صلح عنوان کرد.

از سوی هم عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز گفته است، تا زمانی که پاکستان کمک‌هایش را به جنگجویان متوقف نکند، گفت‌وگوهای صلح از سر گرفته نخواهند شد.

با این حال لطیف نظری، آگاه روابط بین‌الملل در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار گفت که این بار دولت افغانستان می‌خواهد از موضعی جدید و بدون دخیل‌ساختن پاکستان با طالبان صلح کند. آقای نظری به این باور است که پس از روشن‌شدن موقف حکومت پاکستان در دیدار نخست‌وزیر این کشور با رییس جمهور ایالات متحده دربارۀ نبرد با طالبان، اکنون گزینۀ بعدی افغانستان ایجاد روابط رودررو و مستقیم با طالبان است.

مجلس سنا نیز از گفته‌های آخر نواز شریف در مورد افغانستان و صلح با طالبان انتقاد کرده است. اعضای مجلس گفته اند که افغانستان هیچ‌گاهی از پاکستان نخواسته تا طالبان را از بین ببرد، بل خواهان کشانده‌شدن طالبان پای میز مذاکره است.

با این که پس از تشکیل حکومت وحدت ملی سران حکومت در پی بهبود روابط میان کابل ـ اسلام‌آباد شدند، اما پس از افزایش حمله‌ها در کشور موقف افغانستان در برابر پاکستان تغییر کرد و بانی رویدادهای هراس‌افگنی بارها از سوی رییس جمهور پاکستان معرفی شد و روابط دو کشور به وخامت گرایید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام