همزمان با برگزاری آزمون سراسری کانکور در ولایتهای بامیان و دایکندی، دهها تن از شهروندان ولایت بامیان در یک حرکت اعتراضی خواهان لغو سهمیهبندی رشتههای اساسی دانشگاههای کشور در آزمون سراسری کانکور شدند.
معترضان بامیانی، حکومت وحدت ملی را مورد انتقاد قرار داده و خواستار لغو سهمیهبندی کانکور و انتقال برق 500 کیلوولت از مسیر بامیان- میدان وردکاند.
معترضان بامیانی از راهپیمایی باشندگان بغلان حمایت میکنند و میگویند، حکومت به ارزشهای حقوق بشری احترام نمیگذارد و حرکتهای مدنی را سرکوب میکند.
عبدل دانشیار یکی از معترضان میگوید، عملکرد حکومت وحدت ملی در مورد ولایتهای مرکزی کشور تبعیض آمیز است. به گفتۀ او، حکومت تلاش میکند جلو توسعه و رشد علم را در این ولایتها بگیرد.
شماری از داوطلبان آزمون سراسری کانکور نیز میگویند، با آنکه روند برگزاری آزمون شفاف بود، اما ۲۵ درصد رشتههای کلیدی انجنیری، طب، حقوق وعلوم سیاسی، اقتصاد، کمپیوتر ساینس و… سهمیهبندی شده است که این موضوع درصد موفقیت آنان را در رشتههای کلیدی دشوار کرده است.
به گفتۀ آنان، آزمون کانکور گذرگاه گزینش کادرهای نخبه است و حکومت نباید با سهمیهبندی رشتههای کلیدی، در مسیر راه نخبگان مانع ایجاد کند.
مهدی و محمدعلم از داوطلبان آزمون کانکور میگویند؛ مطمئن نیستیم که در انتخاب اول مان کامیاب شویم، زیرا انتخاب اول ما مربوط به رشتههایی میشود که حکومت آنان را سهمیهبندی کرده است.
آنان میافزایند، سهمیه بامیان در رشتههای کلیدی اندک، اما تقاضا برای این رشتهها بالاست.
با این حال، روضةالله مجید رئیس برگزاری آزمون سراسری کانکور در بامیان، سهمیهبندی کانکور را رد میکند و میگوید، آزمون کانکور امسال نیز مانند سالهای گذشته برگزار میشود و هیچ تغییری در کود رشتهها وارد نشده است.
او میافزاید، وزارت تحصیلات عالی در کنار کود رشتهها مانند سالهای گذشته، یک کود اضافی به عنوان امتیاز برای شناسایی و تقویت کادرهای محلی در 8 زون کشور در نظر گرفته است.
قابل یاد آوریست که آزمون سراسری کانکور، صبح دیروز با اشتراک ۴۹۹۰ تن داوطلب دختر و پسر به مدت سه روز در ولایت بامیان برگزار شد و در ولایت دایکندی این آزمون امروز با اشتراک 4038 تن داوطلب دختر و پسر آغاز شد که برای 2 روز ادامه خواهد داشت.