مقامهای وزارت مبارزه با مواد مخدر میگویند، برپایۀ آمارهای سال ۲۰۱۵، در افغانستان 3.6 میلیون نفر به مواد مخدر معتاد اند.
سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر که امروز (یکشنبه) در همایش هفتۀ بسیج ملی مبارزه با مواد مخدر در کابل سخن میزد گفت، سن مصرفکنندهگان این مواد در حال کاهش است و جوانان و کودکان شدیداً در معرض این بیماری مهلک قرار دارند.
بانو عظیمی میگوید که فقر، گرسنگی، بیماری، بیسوادی، سطح پایین آگاهی مردم از زیانهای مواد مخدر، مهاجرتهای متواتر، کمتوجهی خانوادهها در تربیت فرزندان، ناامنی و جنگ از علتهای اصلی روآوردن جوانان به مواد مخدر است.
به گفتۀ او، تجارت غیرقانونی مواد مخدر از طریق افغانستان میلیونها دالر درآمد دارد و شبکههای مافیای بینالمللی مواد مخدر تلاش میکنند بر شمار معتادان بیافزایند تا سود بیشتری بهدست آورند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر در عین حال میافزاید، افغانستان ۶۵ درصد از کشت کوکنار در جهان را به خود اختصاص داده که 11 درصد کاهش را نشان میدهد.
محمدسرور دانش، معاون دوم رییس جمهور که در این نشست حضور داشت میگوید، دولت گامهای اساسی برای مبارزه با مواد مخدر را برداشته است. او وضع قانون مبارزه با مواد مخدر، جلوگیری از کشت خشخاش و ممنوعیت تولید، خرید، فروش و صادرات مواد مخدر را از جملۀ این اقدامات میداند.
با این حال، معاون دوم رییس جمهور معتقد است که تقاضای بازار جهانی و مافیای بینالمللی مواد مخدر، نبود هماهنگیهای منطقهیی در مبارزه با این پدیده، ادامۀ جنگ و کمبود امکانات و بودجه از چالشهای عمدهیی است که اگر حل نشود، مشکل مواد مخدر همچنان وجود خواهد داشت.