اعلام آتشبس چند روزه از سوی حکومت وحدت ملی و پاسخ مثبت طالبان به این آتشبس برای سه روز عید فطر، پای افراد زیادی از این گروه را به پایتخت و مراکز شماری از ولایتها باز کرد. طالبان پرچم خود را در نقاط پرجنبوجوش شهر نصب کردند و مردم نیز با سلفیگرفتن به آنان خوشآمدید گفتند. این اتفاق سبب شد تا روز گذشته، رئیس جمهور غنی در مراسم استقبال از «کاروان صلح هلمند»، وعدۀ تمدید یک سالۀ زمان آتشبس را بدهد.
بدین ترتیب، امروز در مجلس نمایندگان نیز شماری با استقبال از آتشبس میان حکومت و طالبان، از رئیس جمهور میخواهند صلح یکطرفه را تمدید کند و هیأتی را نیز برای گفتوگو و دریافت پاسخ طالبان مؤظف سازد.
عبیدالله بارکزی، عضو مجلس نمایندگان میگوید، حکومت باید صلح با برادرانمان را به گونۀ یکطرفه تمدید کند.
نادرخان کتوازی، عضو دیگر مجلس، با استقبال از تمدید آتشبس سه روزه میگوید، آنان حاضرند برای انتقال پیام صلح و گفتوگو برای تداوم آتشبس، به سراسر کشور سفر کنند.
از سویی هم، عبدالرووف ابراهیمی، رئیس مجلس نمایندگان میگوید، آتشبس سهروزه بیپیشینه و خبر خوشی برای مردم بود و امیدهای رسیدن به صلح را در دل تکتک شهروندان زنده ساخت. به گفتۀ آقای ابراهیمی، اعضای مجلس نمایندگان در هر جایی که پای منافع ملی در میان باشد ـ بهویژه در بحث صلح ـ اتفاق نظر دارند.
با این حال، شماری از نمایندگان مجلس نیز با انتقاد از کارکرد شورای عالی صلح میگویند، این شورا گفتوگوهای پشتپرده را با گروه طالبان راهاندازی و مجلس را اغفال کرده است.
شاهگل رضایی، عضو مجلس میگوید، شورای عالی صلح باید بهخاطر پاسخدهی پیرامون روند گفتوگوهای صلح و نقش این شورا در آن گفتوگوها به مجلس فراخوانده شود.
هنوز مشخص نیست که کدام نیروها ـ ارگ، آمریکاییها، چینیها، پاکستانیها یا شورای عالی صلح ـ با چه ابزارها و وعده – وعیدهایی و چگونه با طالبان بر سر آتشبس به توافق رسیدند. ورود طالبان به شهرها کاملاً غیرمنتظره بود و عدم خروج شماری از آنان نیز شکبرانگیز است. با این حال به نظر میرسد که بیشتر نمایندگان مجلس به آیندۀ آتشبس و روند گفتوگو با طالبان خوشبیناند.