سیاف: چرا نیروهای امنیتی افغانستان نباید سیاسی باشند؟

نیروهای امنیتی افغانستان چرا نباید سیاسی باشند و چه نقصی در سیاسی‌سازی این نیروها وجود دارد؟ این‌ها سوال‌هایی اند که عبدالرب الرسول سیاف، فرمانده پیشین جهادی در سخن‌رانی‌اش در مراسم نخستین سال‌روز وفات مارشال محمدقسیم فهیم، معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان، از رییس‌جمهور غنی پرسید.

پیش از این رییس جمهور غنی گفته بود که نیروهای امنیتی باید ملی، مسلکی و غیرسیاسی باشند و از تمام «شخصیت‌های سیاسی» کشور خواسته بود که در اداره‌های امنیتی و دفاعی، به ویژه تقرری‌ها و تبدیلی‌های این اداره‌ها، دخالت نکنند.

در مراسم امروز (18 حوت/اسفند) که با حضور رهبران جهادی، مقام‌های حکومت، اعضای مجلس نماینده‌گان و شهروندان در خیمۀ لویه ‌جرگه برگزار شد، سیاف به این گفتۀ رییس جمهور واکنش نشان داد و گفت که طرف‌دار تشنج نیست و نمی‌خواهد صلح در کشور مختل شود.

به دنبال جنجال‌های انتخابات ریاست جمهوری اخیر و رخنه‌کردن این جنجال‌ها در صفوف نیروهای امنیتی، شماری از سران حکومتی، به شمول رییس جمهور، بر آن شدند که از سیاسی‌شدن این نیروها جلوگیری کنند.

انتقادهای فرهنگی

چندی پیش یک نهاد فرهنگی تصویر حیوانی را نصب کرده و از فعالان‌ مدنی خواسته بود تا دربارۀ آن نظر بدهند و فعالیت‌های این حیوان را به نحوی ستایش کنند. فعالان مدنی نیز هرکدام در مورد این حیوان نظر داده بودند. آن‌ها به گونۀ طنزی گفته بودند که چرا از این حیوان قدردانی نمی‌شود؟ این حیوان در همۀ حالت‌ها یار و یاور انسان‌ها بوده است. آنان هم‌چنان گفته بودند که این حیوان به مجاهدین افغانستان کمک کرده و برای آن‌ها سلاح و مرمی انتقال داده است.

عبدالرب رسول سیاف از این عمل‌کرد طنزی فعالان مدنی یاد کرد و گفت که این این کار زیر پاگذاشتن کرامت انسانی‌ و توهین به جهاد مردم افغانستان است.

این فرمانده جهادی هم‌چنان پوشیدن لباس زرهی و اعتراض به خیابان‌آزاری از سوی کبرا خادمی و چادری‌پوشیدن تعدادی از فعالان مدنی مرد‌ به مناسبت فرارسیدن هشتم مارچ، روز جهانی زن در کابل را خلاف احکام اسلام دانست.

او خطاب به این‌ فعالان مدنی گفت؛ حجاب یکی از فرایض دین اسلام می‌باشد و این عمل‌کرد توهین به اسلام است.

هم‌چنان سیاف از برنامه‌یی یاد کرد که چندی پیش در یکی از تلویزیون‌های خصوصی به نشر رسید و موضوع آن شعرهای شاعران جوان بود. این تلویزیون آن شاعران را متهم به کفرگویی در شعرهای‌شان کرده بود.

سیاف افزود که بیش‌تر رسانه‌های افغانستان نشرات مبتذل دارند و سوءاستفاده از نام اسلام توسط نیروهای دهشت‌افگن از بیرون و نشرات این رسانه‌ها از داخل کشور، این دین را بدنام کرده است.

این فرمانده پیشین جهادی از شجاعت‌های مارشال افغانستان یاد کرد و گفت که نظام کنونی مدیون خدمات شایان مجاهدین است.

پیش از این نیز سیاف و شماری دیگر از رهبران جهادی نسبت به آنچه نادیده‌گرفتن جهادی‌ها در حکومت وحدت ملی می‌خواندند، سران این حکومت را متهم به جهادستیزی کردند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام