دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا سر انجام با پیشی گرفتن از رقیب مبارزاتیاش هیلاری کلنتون به کرسی ریاست جمهوری آمریکا تکیه زد که پرسشهای در مورد تغییر سیاست آن کشور در برابر افغانستان را در اذهان باشندهگان کشور شکل داده است. اما آگاهان سیاسی میگویند که آمریکا در سیاست خارجیاش دارای راهبردی درازمدت و منسجم است و جابهجایی رییس جمهورها تغییری در این راهبرد نخواهد آورد.
آگاهان امور سیاسی و روابط بینالملل در واکنش به انتخاب آقای ترامپ به حیث رییس جمهور آمریکا و اثرهای این انتخاب بر وضعیت افغانستان، میگویند که در آمریکا، فرد نه بل نظام سیاست را تعیین و عملی میکند.
قیوم سجادی، عضو کمیسیون روابط بینالمللی مجلس نمایندهگان در گفتوگویی با سلاموطندار میگوید، راهبرد سیاست خارجی آمریکا به ویژه در برابر افغانستان آن چنانی نیست که با روی کار آمدن رییس جمهور جدید به گونۀ بنیادی تغییر کند. او در بارۀ نگاه ترامپ به مسلمانان و رنگینپوستان نیز میگوید که وی تنشهای موجود میان آمریکا و جهان اسلام را کاهش خواهد داد.
فردوس کاوش، دیگر از آگاهان سیاسی میگوید که افغانستان از لحاظ امنیتی همواره برای آمریکا با اهمیت بوده و این کشور هرگز فرستادن کمکها و نیروهایش به افغانستان را کاهش نخواهد داد. او میگوید: « در صورت تغییر استراتیژی آمریکا در برابر افغانستان و بیرون کردن نیروهای محدود شان، میدان برای طالبان فراختر خواهد شد.»
سران حکومت وحدت ملی نیز گزینش دونالد ترامپ در کرسی ریاست جمهوری آمریکا را گامی اساسی در راستای مبارزه با هراسافگن جهانی و همکاریهای راهبردی و اقتصادی میدانند.
گروه طالبان نیز به نتایج انتخابات آمریکا واکنش نشان داده بیان داشتند که آقای ترامپ باید تمامی نیروهایش را از افغانستان بیرون کند.
سرانجام امروز ( چهارشنبه) دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا، پس از ماهها پیکار انتخاباتی توانست با به دست آوردن 278 برگزیننده (الکترال) از سد هیلاری کلنتون بگذرد و به عنوان چهل و پنجمين رييس جمهور این کشور به کاخ سفید راهیابد.