شماری از اعضای مجلس سنا، ادامۀ درگیریها میان جمعیت اسلامی و جنبش ملی اسلامی در شمال کشور را خطرناکتر از جنگ طالبان با نیروهای امنیتی میدانند.
به گفتۀ سناتوران، نیروهای امنیتی در حال حاضر در 24 ولایت با طالبان میجنگند، اما درگیرشدن جمعیت اسلامی، حزب اسلامی و جنبش ملی با هم، این نیروها را در برابر چالش امنیتی دیگری قرار میدهد. سناتوران از حکومت میخواهند که جلو این درگیریها را بگیرد.
گلالی اکبری، عضو مجلس سنا میگوید، جنگ میان این احزاب در شرایطی که وضعیت سیاسی کشور شکنندهتر از پیش است و نیروهای امنیتی با دشواریهای زیادی روبهرو اند، خطرناکتر از جنگیست که طالبان در برابر دولت افغانستان به راه انداخته اند.
به گفتۀ او، درگیری میان جمعیت اسلامي، جنبش اسلامي و حزب اسلامي ممکن است به سایر ولایتها نیز کشانده شود. اکبری میافزاید که عدهیی تلاش دارند این درگیری گسترش یابد.
گلاحمد رسولی، عضو دیگر مجلس سنا نیز میگوید که تنشهای قومی، زبانی، سمتی و حزبی، کشور را به هرجومرج خواهد کشاند.
به باور رسولی، احزاب سیاسی برای مقابله با رقبای حزبیشان ممکن است با طالبان همکاری کنند و این کار زمینه را برای گسترش نفوذ طالبان فراهم میسازد.
اما کنشکا ترکستانی، رییس شورای جوانان جنبش ملی اسلامی با رد اختلافات میان این حزب و جمعیت اسلامی، به سلاموطندار میگوید که در حال حاضر هر دو حزب سیاسی در شمال کشور علیه طالبان میجنگند.
تلاش کردیم دیدگاه حکومت را نیز در پیوند به درگیری میان جمعیت اسلامی و جنبش ملی اسلامی داشته باشیم، اما با تماسهای مکرر موفق نشدیم.
نگرانیها از شدت رقابتها میان جمعیت اسلامی و جنبش ملی اسلامی در شمال و شمالشرق کشور پس از آن افزایش یافته است که عینالدین رستاقی، عضو پیشین شورای ولایتی تخار ماه گذشته از سوی افراد وفادار به ملاپیرمقل، معاون جنبش ملی اسلامی، کشته شد. عینالدین رستاقی عضو جمعیت اسلامی بود.