سناتوران خواهان دوام موضع پیشین رییس جمهور در برابر پاکستان شدند

شماری از اعضای مجلس سنا می‌گویند که مقام‌های پاکستانی می‌خواهند با استفاده از نشست پاریس دربارۀ از سرگیری گفت‌وگوهای صلح با رییس جمهور دیدار کنند. آنان از رییس جمهور خواهان دوام موضع پیشینش در برابر پاکستان شدند.

این سناتوران در جلسۀ امروز (یک‌شنبه) مجلس گفتند که هدف از سفر مقام‌های پاکستانی به کابل دعوت رییس جمهور غنی برای اشتراک در نشست پاریس بود تا بتوانند با استفاده از این فرصت گفت‌وگوهای صلح را از سرگیرند.

این در حالی‌ست که هیأتی متشکل از شخصیت‌های سیاسی آن‌سوی دیورند پنج‌شنبۀ هفتۀ گذشته (5 قوس/آذر) به کابل آمدند و با رییس جمهور غنی دیداری داشتند. در این هیأت محمودخان اچکزی، اسفندیار ولی‌خان، آفتاب احمدخان شیرپاو، افراسیاب ختک، اسکندر شیرپاو، مهندس شکرالله خان، ایاز وزیر، سلیم خان و عثمان کاکر حضور داشتند.

فضل‌هادی مسلم‌یار، رییس مجلس سنا در این باره می‌گوید که از واکنش رییس جمهور مبنی بر عدم دیدارش با مقام‌های پاکستانی در هر جایی حمایت می‌کند. نثاراحمد حارث، یکی دیگر از اعضای مجلس نیز می‌گوید که پاکستان تاکنون در موضوع صلح افغانستان هیچ کاری نکرده است و از رییس جمهور خواست تا موضعش در برابر این کشور را از دست ندهد.

این در حالی است که رییس جمهور غنی قرار است برای اشتراک در نشست بین‌المللی «تغییر اقلیم» راهی فرانسه شود. سیدظفر هاشمی، سخن‌گوی رییس جمهور دربارۀ سفر آقای غنی به سلام‌وطندار گفت که در این نشست نماینده‌گان بیش از 130 کشور جهان به خاطر جلوگیری از گرم‌شدن اقلیم زمین دور هم جمع می‌شوند. هاشمی گفت که هیچ دیداری با مقام‌های پاکستانی در برنامۀ سفر رییس جمهور گنجانده نشده است.

اما اکرم خپلواک، یکی از مشاوران رییس جمهور از اشتراک آقای غنی در نشستی سه جانبه در پاریس خبر داده است. آقای خپلواک گفته که در این نشست مقام‌های پاکستانی نیز حضور خواهند داشت.

با این حال اگر رییس جمهور در این سفر با مقام‌های کشور همسایه دیدار کند، دستآورد مقام‌های این کشور از این دیدار چه خواهد بود؟

فاروق بشر، آگاه امور سیاسی در پاسخ به این پرسش می‌گوید که مقام‌های پاکستانی می‌توانند در دیدار با رییس جمهور غنی در این نشست صداقت خود را به ایالات متحده و کشورهای غربی ثابت کنند و به این بهانه امتیازات بیشتری به دست آورند.

سران حکومت پس از تشکیل حکومت وحدت ملی تلاش‌های بسیاری برای بهبود روابط با پاکستان کردند، اما با افزایش حملات تروریستی در نقاط مختلف کشور این موضع تغییر کرد و رییس جمهور غنی بارها از پاکستان به عنوان یکی از عوامل عمدۀ ناامنی‌های افعانستان یاد کرد و این‌گونه روابط دو کشور به وخامت گرایید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام