رهایی ملاعبدالغنی، مشهور به ملابرادر از افراد کلیدی گروه طالبان پس از هشت سال از زندان پاکستان، بحثهایی را برانگیخته است.
شماری از آگاهان سیاسی به این باورند که رهایی ملابرادرمؤثریت چندانی بر روند گفتوگوهای صلح افغانستان ندارد. به گفتۀ این آگاهان، تحولات زیادی در رهبری گروه طالبان آمده و ملابرادر نقش گذشتهاش را از دست داده است.
جاوید کوهستانی میگوید که تحولات در گروه طالبان نقش ملابرادر را از میان برده، اما آزادی او میتوانست در زمان حکومت حامد کرزی بر گفتوگوهای صلح تأثیر بگذارد.
فردوس کاووش میگوید، طالبان فکر میکنند که از لحاظ نظامی ناتوان شدهاند و به همین اساس رهایی ملابرادر تأثیر چندانی بر روند صلح افغانستان ندارد.
اما جعفر مهدوی، نویسنده و پژوهشگر، آزادی ملابرادر از زندان پاکستان را در پیوند به روند صلح افغانستان مثبت ارزیابی میکند و میگوید، تحولات یک ماه اخیر نشان میدهد که ایالات متحدۀ آمریکا در زمینۀ آغاز گفتوگوهای صلح با طالبان ارادۀ جدی دارد.
ملابرادر از افراد کلیدی گروه طالبان در سال 2010 در شهر کراچی پاکستان دستگیر شد و روز سهشنبۀ گذشته از زندان پاکستان رها گردید.
ملاعبدالغنی برادر، پنجاه سال سن دارد و یکی از چهار تنی است که گروه طالبان به رهبری ملا عمر را تأسیس کردند.
او پس از سقوط حکومت «امارت اسلامی طالبان» در افغانستان، شورای کویته، مهمترین تشکیل طالبان پس از سقوط این گروه را رهبری میکرد. ملابرادر در زمان ورود آمریکا و متحدانش به افغانستان در زمان حکومت طالبان، معاون وزارت دفاع طالبان بود و پس از سقوط گروه طالبان به دست آمریکا، معاون ملامحمدعمر شد.