سرتاج عزیز: شبکۀ حقانی دیگر توان فعالیت ندارد

سرتاج عزیز، مشاور امور بین‌المللی و امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان گفته است شبکۀ حقانی یک گروه شکست خورده است و دیگر توانایی انجام فعالیت‌های تروریستی در افغانستان را ندارد.

به گفتۀ او، شبکۀ حقانی پس از راه‌اندازی عملیات ارتش این کشور در وزیرستان شمالی به گونۀ کامل از بین رفته و پاکستان دیگر اجازه نمی‌دهد از خاکش علیه کشور دیگری کار گرفته شود.

اما آمریکا و حکومت افغانستان نسبت به عملکرد درست ارتش پاکستان در عملیات «ضرب عضب» علیه شبکۀ حقانی در وزیرستان شمالی شک دارند و مبارزۀ پاکستان علیه این شبکه را جدی نمی‌دانند.

ریاست امنیت ملی افغانستان دو روز پیش از دستگیری یک گروه 20 نفری شبکۀ حقانی در کابل خبر داد. به گفتۀ امنیت ملی، این گروه در حمله‌های خونین اخیر در کابل دست داشته است.

از سوی دیگر جان کری، وزیر خارجۀ آمریکا که در سفری دو روزه به پاکستان رفته است، در دیدار با مقام‌های این کشور گفته است، دوام فعالیت‌های طالبان، لشکر طیبه و شبکۀ حقانی تهدیدی مستقیم برای کشورهای منطقه و ایالات متحدۀ آمریکا است.

جان کری افزوده است که اقدام‌های پاکستان علیه شبکه‌های تروریستی کافی نیست.

حکومت افغانستان به گفته‌های سرتاج عزیز به دیدۀ شک می‌نگرد و می‌گوید که پاکستان برای از بین بردن لانه‌های تروریسم در خاکش کار جدی نکرده و هم‌چنان اقدام‌های این کشور علیه شبکۀ حقانی کافی نیست.

سیدظفر‌هاشمی، معاون سخن‌گوی ریاست جمهوری می‌گوید که پاکستان اکنون هم از تروریسم حمایت می‌کند.

عبدالقیوم سجادی، عضو مجلس نماینده‌گان و آگاه امور سیاسی می‌گوید که افغانستان اکنون هم سیاست ثابتی در قبال پاکستان ندارد و همواره از سیاست واکنشی در برابر این کشور کار گرفته است.

آقای سجادی می‌گوید که افغانستان تاکنون بسیار کم از سیاست ابتکاری و فعال در برابر پاکستان استفاده کرده است. به گفتۀ سجادی، نخست باید یک ذهنیت عمومی در قبال پاکستان شکل بگیرد و پس از آن راهبرد مشخصی در برابر این کشور ساخته شود.

آقای سجادی می‌گوید که حکومت افغانستان باید از سیاستی که اکنون در برابر پاکستان کار می‌گیرد، پرهیز کند و از طریق ناتو و افکار عامه بر این کشور فشار بیشتری بیاورد.

هم‌چنان محب‌الله شریفی، آگاه دیگر امور سیاسی می‌گوید که افغانستان در 13 سال گذشته سیاست دایمی و باثباتی در قبال پاکستان نداشته است.

او می‌افزاید که به وجود آمدن چنین سیاستی در قبال پاکستان، بسته‌گی به این دارد که چه کسانی در رأس دستگاه سیاست خارجی افغانستان قرار می‌گیرند و اولویت‌ها و منافع این کشور را تعیین می‌کنند. به گفتۀ او، آن‌ها باید بفهمند که خواست افغانستان و پاکستان چیست.

مارک تونر، معاون سخن‌گوی وزارت خارجۀ آمریکا می‌گوید که نیاز است تا برای جلوگیری از کشتارهای طالبان و شبکۀ حقانی و مبارزه با تهدیدهای ناشی از فعالیت این گروه‌ها، شدت مبارزه دوچندان شود.

هم‌چنان جوش ارنست، سخن‌گوی کاخ سفید نیز گفته است که سوزان رایس، مشاور امنیت ملی رییس جمهور آمریکا در سفر اخیرش به پاکستان، خواستار مبارزۀ جدی این کشور در برابر تروریسم شده است.

او با جدیت به مقام‌های پاکستانی گفته است که طرح‌ریزی حمله‌های تروریستی در افغانستان از خاک پاکستان، برای ایالات متحده غیر قابل پذیرش است.

شبکۀ حقانی در فهرست سیاه گروه‌های تروریستی ایالات متحدۀ آمریکا قرار دارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام