رییسجمهور غنی در کانگرس آمریکا گفت که برای به وجود آوردن یک حکومتداری خوب، کاهش میزان مهاجرت، حفاظت از دستآوردهای 13 ساله، تأمین صلح و مبارزه با فساد از اولویتهای اوست.
غنی با اشاره به مسألۀ آموزش زنان گفت، در سال 2001 میلادی هیچ دختری در افغانستان به مکتب نمیرفت؛ اما اکنون 3 میلیون دختر افغانستان به مکتب میروند.
رییسجمهور افزود، یکجا با داکتر عبدالله رییس اجرایی حکومت، در برابر فساد مبارزه خواهد کرد تا پایههای حکومت و حاکمیت قانون تحکیم شود.
او میگوید، از نگاه حکومت وحدت ملی، اسلام دین صلح است و ما در سطح جهانی، منطقهیی و ملی جوابگوی آن هستیم.
رییسجمهور در این سخنرانی تعهد کرد که از کمیسیون حقوق بشر افغانستان حمایت میکند و در نهادهای عدلی و قضایی اصلاحات میآورد.
آگاهان امور بر این باورند که اگر حکومت فعلی از فساد جلوگیری نکند و دامن مافیا را از بدنۀ دولت برنچیند، امکان دارد که در روابط کابل – واشنگتن مثل گذشته گسست ایجاد شود و کمکهای آمریکا در جای درستش مصرف نشود.
محمداسحاق اتمر، آگاه سیاسی به گفتههای رییسجمهور به دیدۀ شک مینگرد و میافزاید که سخنان رییسجمهور غنی برای بهتر نشاندادن وضعیت افغانستان، به دور از واقعیتهای موجود است.
اتمر میگوید، ما نباید چیزی را به جامعۀ جهانی بگوییم که نمیتوانیم آن را عملی کنیم.
در همینحال، جنرال غلامحسین هزاره آگاه امور سیاسی میگوید، حکومت فعلی باید از کارهای حکومت قبلی درس بگیرد و از تجربههایش استفاده کند.
آگاهان میگویند که در زمان حامد کرزی رییسجمهور پیشین کشور، آمریکا حدود 107 میلیارد دالر به افغانستان کمک کرد، اما این کمکها در جاهای درست به مصرف نرسیدند.
این نخستین سفر اشرف غنی به عنوان رییسجمهور افغانستان به آمریکاست.
رسانههای جهانی سفر آقای غنی را فصل جدیدی در روابط دو کشور و کمکهای آمریکا به افغانستان میدانند.