ساعت‌ها رفت‌وآمد برای رسیدن به آب؛ حکایت زنده‌گی کوه‌پایه‌نشینان کابل

مطمئناً هرازگاهی با دیدن خانه‌هایی که در دامنه‌ها حتا نزدیک به قله‌های کوه‌های دوروبر کابل به این فکر افتاده‌اید که این جماعت چه‌گونه رفت‌وآمد می‌کنند یا چه‌طور به آب‌آشامیدنی دست میابند. کنجکاوی زیاد در این مورد سبب شد تا سری به این خانه‌ها بزنم.

بیشتر این خانه‌ها در مناطق کارتۀ سخی، چهل‌ستون و باغ‌بالای کابل موقعیت دارند.

باشنده‌گان این خانه‌ها می‌گویند، اکثراً شرکت‌های خصوصی آب‌رسانی آب این مناطق را تأمین می‌کنند، اما این آب برای نوشیدن مناسب نیست؛ مزه‌یی تلخ دارد و دهن را درشت می‌کند.

باشنده‌گان مناطق مرتفع می‌گویند، تنها کاری که حکومت برای آنان انجام داده، انتقال یک لولۀ آب آن هم در سطح هموار کوه است و آنان مجبور اند روزانه ساعت‌ها را صرف رفت‌وآمد برای انتقال یک بشکه آب کنند.

یکی از باشنده‌گان کارتۀ سخی می‌گوید، آب دولتی در طول روز، چند ساعت محدود می‌آید و در این چند ساعت هم مردم برای پرکردن یک بشکه به سر هم می‌زنند.

اما حمیدالله ‌یلانی، رییس عمومی آب‌رسانی و کانالزاسیون کابل در این مورد مردم را متهم می‌کند. آقای یلانی می‌گوید، مردم خودسرانه دامنه‌های کوه‌ها را اشغال کرده اند و ساخت خانه‌ در این مناطق، بیرون از برنامه شهری‌ست.

با این حال این مسؤولان می‌گویند که در تلاش اند تا به زودی راه‌حلی برای این معضل پیدا کنند.

پس از سقوط طالبان، شهر کابل شاهد سرازیرشدن انبوهی از جمعیت انسانی بود که بیشتر آنان در دامنۀ کوه‌های اطراف پایتخت به گونۀ خودسرانه مسکن‌گزین شدند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام