سازمان ملل: وضعیت آموزش و بهداشت کودکان در افغانستان ناگوار است

دفتر معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) به همراهی صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان )یونیسف)، در تازه‌ترین گزارشش نوشته است که با تشدید درگیری‌ها در افغانستان، کودکان این کشور به طور فزاینده از دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی محروم شده اند.

این گزارش که زیر نام «آموزش و پرورش و خدمات بهداشتیِ در معرض خطر» به نشر رسیده است، جنگ، حضور افراد مسلح غیرمسؤول، خشونت‌ها و تهدیدهای برخاسته از ناامنی و بی‌ثباتی، کارمندان آموزشی و بهداشتی ـ درمانی را متضرر ساخته و دسترسی کودکان به این خدمات را محدود کرده است.

بر بنیاد این گزارش، در جریان سال 2015 میلادی، 125 مرکز درمانی در سراسر کشور آسیب دیده است؛ از جمله 20 تن از کارمندان صحی کشته، ۴۳ تن زخمی و ۶۶ تن دیگر نیز ربوده شده اند. این در حالی است که در سال 2014 میلادی، شمار مراکز درمانی آسیب دیده به 59 مورد می‌رسید.

همچنین در این سال، ۱۳۲ مورد خشونت علیه نهادهای آموزشی انجام شده که در این میان، ۱۱ کارمند آموزشی کشته، ۱۵ نفر زخمی و ۴۹ نفر دیگر ربوده شده‌ اند.

با توجه به این ارقام، آمار یورش و تخریب مراکز درمانی و نهادهای آموزشی در سال 2015 نظر به سال 2014 میلادی افزایش چشم‌گیری داشته است.

این خشونت‌ها شامل تهدید به مرگ، حمله به کارکنان صحی و آموزشی، بستن اجباری دروازۀ مکاتب، نامه‌های تهدیدآمیز دربارۀ ممنوع بودن آموزش دختران بوده است.

بنا بر این گزارش، در جریان سال 2015 میلادی، به دلیل شدت یافتن جنگ‌ها و افزایش ناامنی در کشور، دروازۀ 369 مکتب یا مؤقتاً و یا هم به صورت دایم بسته شده و بیش از 139 هزار دانش‌آموز و 600 آموزگار در افغانستان را متأثیر ساخته است.

نیکولاس هیسم نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان، یافته‌های گزارش یوناما و یونیسف را نگران‌کننده دانسته و تأکید می‌کند که تمامی طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان باید به مسألۀ آموزش و خدمات درمانی، به ویژه هنگامی که بحث از کودکان می‌شود، توجهی جدی کنند.

در همین حال، مجیب مهرداد سخن‌گوی وزارت معارف در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار می‌گوید که در سال 1394 در سراسر کشور دروازۀ 720 مکتب به دلیل جنگ و ناامنی مسدود بوده است. آقای مهرداد می‌افزاید که نباید از خانواده‌ها انتظار داشت که با وجود افزایش درگیری‌ها در کشور، بازهم فرزندان‌شان را در مناطق ناامن به مکتب بفرستند.

با این حال، یوناما این وضعیت را بسیار نگران‌کننده خوانده و می‌گوید که تهدیدها و خشونت‌های فزایندۀ کنونی برای آموزگاران، پزشکان و پرستاران غیر قابل قبول است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام