شهرداری هرات امروز (دوشنبه) ساختمان تیاتر این ولایت را ویران کرد.
فرهاد نیایش، شهردار این ولایت در گفتوگویی با سلاموطندار میگوید که برپایۀ برنامۀ شهری هرات، جادۀ اصلی شهر که از فرقۀ سابق شروع و تا چوک گلها ادامه دارد، باید بزرگ شود و ساختمان تیاتر یکی از مکانهایی بود که باید ویران میشدند.
گفته میشود بخشی از ساختمان تیاتر هرات مربوط به جادۀ شهر و بخش دیگر آن تبدیل به مکان تجاری میشود.
به دنبال ویران شدن ساختمان تیاتر هرات از سوی شهرداری، هنرمندان و بازیگران تیاتر این ولایت در برابر این ساختمان ویرانه گردهم آمدند و در نمایشی، برای مرگ هنر تیاتر در این ولایت، اشک ریختند.
این هنرمندان با انتقاد از «بیمهری» حکومت نسبت به هنر و هنرمندان، میگویند که با ویران شدن این ساختمان، هنر 90 سالۀ تیاتر هرات نیز چون سینمای این ولایت از بین خواهد رفت.
فریدون فکوری، مسؤول بخش تیاتر ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات تخریب تیاتر هرات را «عملی طالبانی» و «نابودی خانۀ هنرمندان» میداند و میگوید که طالبان سینمای هرات را از بین بردند و شهرداری تیاتر را.
مسؤول تیاتر هرات از بزرگسازی جادۀ شهر استقبال میکند؛ اما میگوید که حکومت باید ساختمان بدیلی برای تیاتر هرات بسازد.
بازیگران تیاتر هرات نیز میگویند که هنرمندان نگهدارندهگان فرهنگ کشورها اند و با از بین بردن سینما و تیاتر، فرهنگ نیز از بین میرود.
آنها همچنان از حکومت میخواهند تا مکان جدیدی را برای هنر تیاتر در هرات بسازد. اما مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت میگویند که آنها بودجهیی برای ساختن ساختمان جدیدی برای تیاتر این ولایت در اختیار ندارند.
آریا رؤوفیان، رییس اطلاعات و فرهنگ هرات ویران کردن سالن تیاتر این ولایت را «ضایعهیی» بزرگ برای این ولایت میداند. به گفتۀ او، ساختمان تیاتر هرات بیش از یک قرن قدمت داشت و یکی از مکانهای تاریخی بود.
هنرمندان کشور بارها از بیتوجهی حکومت افغانستان نسبت به هنر و هنرمندان انتقاد کرده اند.
حکومت افغانستان پیش از این نیز ساختمان سینما بهارستان، یکی از پرآوازهترین سینماهای کشور در شهر کابل را ویران کرده بود.