در تاریخ 27 دلو سال جاری، وزارت داخله آمران تمام حوزههای امنیتی شهر کابل و نیز فرماندهان شماری از کندکها و ولسوالیهای کابل را برکنار و افراد جدیدی را در این پستها معرفی کرد. در طول پانزده سال گذشته آوردن تغییراتی با این گستردگی در نوع خود بیسابقه بوده است.
در جمع 93 نفر کامیاب از میان 1000 نفر شرکتکننده در این پروسه، 21 نفر در بخش آمران حوزهها به مرحلهیی نهایی راه یافتند که منتظر معرفی بودند. اکنون کسانی ادعا دارند که اسمشان در لیست 21 نفری شامل بوده، اما در نهایت افراد دیگری به جای آنها معرفی شدهاند.
لطیفه نصرالله نژاد یکی از آن مدعیان است. گذشته از این، او تنها بانویی بود که در میان 1000 نفر اشتراککنندهی مرد در این پروسه شرکت کرده بود.
در گفتوگویی که سلاموطندار با نصرالله نژاد داشته است، ایشان میگوید در رقابت برای پستهای آمران حوزههای امنیتی، مجموعن 403 نفر اشتراک داشتند که پس از سپری کردن امتحان کتبی و شفاهی، 21 نفر برتر آنها شامل 17 آمر حوزه و 4 نفر دیگر بهعنوان آمر سمت، وارد لیست نهایی شدند. یکی از این افراد، لطیفه نصرالله نژاده بوده است.
لطیفه، بهرغم آنکه تمام معیارهای اعلامشده از سوی وزارت داخله برای شرکت در پروسهی رقابتی را دارا بوده و همین امر نیز باعث شده که او تا دور نهایی رقابت کامیاب عمل کند، اما در روز معرفی آمران حوزهها، ناگهان و بهصورت بسیار غیرمترقبه، از لیست کامیابها حذف میشود.
بانو لطیفه میگوید که هیچ زنی شامل کمیسیون انتخاب آمران حوزههای امنیتی نبود تا از حق او بهعنوان تنها زن شرکتکننده در این رقابت سخت و نفسگیر، حمایت کند.
توضیح بانو لطیفه این است که وزارت داخله برای زنان 5 الی 10 نمره استثنا قایل شده است، اما اکنون هم وزارت داخله و هم دیگر نهادهای مربوطه کمبود نمره (38 از 100 نمره) را علت عدم کامیابی او میخوانند.
گذشته از این، مطابق اظهارات لطیفه، در حالیکه او هر دو امتحان کتبی و شفاهی را موفقانه سپری کرده است، وزارت داخله میگوید که این پروسه شامل سه امتحان بوده و خانم لطیفه نتوانسته در امتحان سومی نمرهی کامیابی را کسب کند.
لطیفه نصرالله نژاد، ایجاد تغییری مثبت در اذهان زنها و اثبات توانایی آنها را انگیزهی شرکتش در این پروسه میخواند. بنابراین، حالا او از تبعیض جنسیتی حاکم بر وزارت داخله شاکی است و میگوید حتا در روز امتحان نیز یکی از اعضای هیأت امتحانگیرنده با تمسخری آشکار، از او پرسیده که با آن وزن زیاد چگونه میتواند آمر یک حوزهی امنیتی شود. اما فعلن به گفتهی بانو لطیفه، کسانی بهعنوان آمر حوزههای امنیتی معرفی شدهاند که حتا در امتحان رقابتی حضور نداشتهاند.
البته لطیفه نصرالله نژاد تنها کسی نیست که از پروسهی رقابتی متذکره در وزارت داخله شکایت دارد. چندی قبل در گزارشی از طلوع نیوز فرد دیگری نیز همین ادعا را مطرح کرده بود.
آمران حوزههای امنیتی در حالی معرفی میشوند که وزارت داخله ۹۰ جنرال و افسر ارشد پولیس را به جرم فساد و سوءاستفاده از صلاحیتهای وظیفوی، به دادستانی کل معرفی کرده است.
با اینحال اما نصرت رحیمی، معاون سخنگوی وزارت داخله میگوید که این تغییرات بهمنظور بهبود امنیت شهر کابل و ایجاد کارآمدی در دستگاه پولیس صورت گرفته است. بر این مبنا، تمام چهرههای معرفی شده از سوی کمیسیون، براساس معیارهای مشخص و شفاف گزینش شدهاند.
لطیفه نصرالله نژاد، در سال 1388 از اکادمی پولیس فارغ شد و دیپلوم کامپیوتر، فیلمبرداری و عکاسی دارد؛ در کشورهایی چون هند، پاکستان، کوریای جنوبی و مصر آموزش نظامی دیده و اکنون نیز دانشجوی برحال رشتهی طب دندان (ستوماتولوژی) و علوم سیاسی است.
لطیفه قبل از این در پستهایی چون: آمر عمومی رسیدگی به خشونتهای فامیلی در کابل، استاد در رشتهی نظامی در ستف کالج نظامی، معاون امنیتی محبس اناث پلچرخی و نیز بهحیث اولین بانو در بخش فرماندهی نیروهای ویژه در قطعهی «اسکورپین» کار کرده است.