حکومت وحدت ملی به تازهگی احمدنادر نادری را به عنوان رییس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، سیده مژگان مصطفوی را به حیث معین مالی، اداری و گردشگری وزارت اطلاعات و فرهنگ، سیدآقا فاضل سانچارکی را به حیث معین نشراتی این وزارت، احمدسیر مهجور را به حیث معین مالی و اداری وزارت تحصیلات عالی و تفسیره هاشمی را به عنوان معاون امور محصلانِ دانشگاه کابل گماشته است.
رییس جمهور غنی روز شنبه امرالله صالح را نیز در بست خارج رتبه به عنوان وزیر دولت در امور اصلاحات در بخش امنیتی و رییس بورد عالی تعیینات افسران ارشد نیروهای امنیتی و دفاعی تعیین کرد.
اما شماری از آگاهان این تعیینات و تقرریهای تازۀ حکومت وحدت ملی را سلیقهیی و تیمی میدانند و وزارت دولت در امور اصلاحات در بخش امنیتی را یک ادارۀ موازی مینامند. آنان میگویند، سران حکومت شهروندان افغانستان را به باد فراموشی سپردهاند و بیشتر سرگرم زدوبندهای سیاسی اند.
سمیع درهیی، فعال مدنی و آگاه امور سیاسی به این باور است که سران حکومت وحدت ملی به جای رسیدهگی به مشکلات مردم، سرگرم تقسیم قدرت اند.
آقای درهیی، سمتی که برای امرالله صالح سپرده شده را نمادین و نمایشی میخواند و میگوید، حرف نهایی را در قدرت شخص رییس جمهور میزند. آقای درهیی میگوید، ایجاد ادارۀ موازی به سود دولت و شهروندان نیست و به ناکارایی حکومت میافزاید. به باور این آگاه سیاسی، حکومت با مصلحتگرایی افغانستان را به سوی بینظمی برده و شهروندان روزبهروز از حکومت فاصله میگیرند.
فدامحمد نظری، یکی دیگر از آگاهان سیاسی نیز به این باور است که سران حکومت در بند قومگرایی، منطقهبازی و تیمگرایی گیر افتادهاند و به شرایط وخیم کشور هیچگونه توجهی ندارند.
آقای نظری تأکید کرده میگوید که حکومت وحدت ملی به گونۀ غیرقانونی شکل گرفته و تمامی گزینشهای این حکومت نیز غیرقانونیست.
اما شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی رییس جمهور به سلاموطندار میگوید، تقرریهای تازه بر بنیاد تواناییهای افراد صورت گرفته است و نادری و صالح از تجربۀ کافی برای مدیریت این کرسیها برخوردار اند.
معاون سخنگوی رییس جمهور میگوید، وزارت دولت در امور اصلاحات در بخش امنیتی، یک نهاد موازی نیست، بلکه تلاشی برای بهبود کارکردهای نهادهای امنیتی است.
عملکرد نهادهای امنیتی در پی افزایش رویدادهای هراسافگنی در شهر کابل و شماری از ولایتهای کشور با انتقادهای زیادی روبهرو شد. در آخرین مورد، چندین مهاجم شفاخانۀ سردارمحمدداوود خان را هدف قرار دادند و این حمله 30 کشته و حدود 50 زخمی برجا گذاشت. این رویداد واکنشهای تند شهروندان را برانگیخت، اما اکنون که چندین روز از این رویداد میگذرد، ظاهراً آب از آب تکان نخورده و این رویداد هم مانند رویدادهای پیشین به فراموشی سپرده خواهد شد.