رییس جمهور: دادگاه عالی باید اجازۀ استفادۀ مشروع قوا را به ما بدهد

محمداشرف غنی، رییس جمهور افغانستان می‌گوید که هیچ قانونی بدون استفادۀ مشروع قوا عملی نمی‌گردد و دادگاه عالی باید اجازۀ استفادۀ مشروع از قوا را به حکومت بدهد.

آقای غنی که امروز (پنج‌شنبه) در نخستین «نشست ملی زمین» در ارگ ریاست جمهوری صحبت می‌کرد، هم‎‌چنان گفت که اگر دادگاه عالی فکر می‌کند حکومت در برخی از زمینه‌ها فراتر از صلاحیتش پا می‌گذارد، با اختیار کامل می‌تواند مانع آن شود؛ اما افزود که وقتی غصب زمین، باج‌گیری و زیر پا گذاشتن ارزش‌های ملی در کشور مطرح باشد، استعمال مشروع قوا حق قوۀ اجرایی است و باید این اجازه به حکومت داده شود.

رییس جمهور در این نشست که برای بحث روی تعدیل «قانون استملاک زمین» دایر شده بود، گفت که این قانون نارسایی‌های زیادی دارد.

هم‌چنان سید سعادت منصور نادری، وزیر امور شهرسازی کشور می‌گوید که جنگ‌های چند دهۀ اخیر افغانستان، به استفاده از زمین، به ویژه مدیریت زمین‌های شهری، صدمه زده است.

آقای نادری می‌گوید که مشکلات افغانستان در زمینۀ مالکیت زمین در سال‌های گذشته، باعث به تأخیر افتادن تطبیق طرح‌های دولت در روستاها و شهرها شده است. به گفتۀ او، قانون استملاک زمین افغانستان 70 سال پیش ساخته شده و جوابگوی نیازمندی‌های کنونی مردم نیست.

از سوی دیگر محمدشفیق قاری‌زاده، معین وزارت مالیه می‌گوید که تعدیل قانون مالکیت زمین، کمک فراوانی در بخش بودجه‌ به وزارت مالیه خواهد کرد. او هم‌چنان می‌گوید که در طرح تعدیل این قانون باید در زمینۀ مالکیت زمین‌های غیربرنامه‌ریزی شده در شهرهای افغانستان سهولت‌هایی فراهم شود.

رییس جمهور غنی می‌گوید که مجلس نماینده‌گان و مجلس سنا باید در هماهنگی با نهادهای قانون‌گذار دیگر، قانونی را ترتیب دهند تا زمینۀ استفادۀ درست از زمین را فراهم کند. او می‌گوید که تمام اداره‌های قانون‌گذار افغانستان، به ویژه دادگاه عالی کشور، در قمست تعدیل قانون اختیار کامل دارند.

آقای غنی هم‌چنان از وزارت‌های مربوط این بخش خواست که پیش از پیشنهاد هر گونه تغییری در قانون، نتیجۀ تطبیق آزمایشی آن را بسنجند تا در آینده با مشکل روبه‌رو نشوند.

به باور غنی، هدف اصلی قانون، آسایش مردم است و باید در تمام قوانین حقوق مردم در نظر گرفته شوند. او می‌افزاید که اکنون در بخش مالکیت زمین، تعادل لازم میان آسایش اجتماعی و منافع شخصی وجود ندارد.

رییس جمهور در حالی از مدیریت درست زمین و تعدیل قانون مالکیت زمین صحبت می‌کند که صدها جریب زمین تنها در کابل، پایتخت، صدها جریب زمین دولتی و غیردولتی از سوی زورمندان و مقام‌های دولتی غصب شده اند؛ اما تاکنون هیچ اقدامی برای بازپس‌گیری این زمین‌ها از سوی دولت صورت نگرفته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام