رییس جمهور: افغانستان می‌تواند 26 هزار مگاوات برق آبی تولید کند

محمداشرف غنی، رییس جمهور کشور در دیدار با هیأتی از چین و شماری از سرمایه‌گذاران افغانستان گفت که سیستم آبیاری در افغانستان کهنه است و در صورت بهره‌گیری از تکنولوژی جدید آبی، این کشور می‌تواند 26 هزار مگاوات برق تولید کند.

آقای غنی افزود که این برق نه تنها افغانستان را از برق بی‌نیاز می‌کند، بل‌که به کشورهای منطقه، به ویژه هند و پاکستان، نیز صادر خواهد شد. به گفتۀ رییس جمهور، هند و پاکستان نیز علاقه‌مندند که در این زمینه با افغانستان قرارداد کنند.

آقای غنی در این دیدار که شام دیروز (سه‌شنبه) در ارگ ریاست جمهوری صورت گرفت، با اشاره به انرژی برق آفتابی، بادی  و آبی گفت که یک تحقیق تازه نشان می‌دهد که شماری از مناطق افغانستان در یک‌سال ۲۵۰ روز باد دارند و این زمینۀ خوبی‌ست برای تولید برق بادی.

رییس جمهور با اشاره به این‌که افغانستان جای مناسبی برای تولید برق بادی، آفتابی و آبی است، گفت: «در مجموع افغانستان می‌تواند از ۸۰ تا ۱۵۰ هزار مگاوات برق آفتابی تولید کند».

یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های آهن و مس در ده سال آینده

رییس جمهور غنی هم‌چنان با یادآوری این‌که تا کنون تنها 33 درصد از منابع زیرزمینی افغانستان کشف شده، گفت که افغانستان تا ده سال آینده یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های آهن و مس در جهان خواهد بود.

هم‌چنان رییس جمهور غنی با اشاره به موقعیت خوب جغرافیایی و منابع سرشار طبیعی افغانستان، گفت که افغانستان فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم می‌سازد و این فرصت‌ها با پالیسی و شرایط دولت چین نیز هم‌خوانی دارند.

بر بنیاد خبرنامه‌یی که از سوی ارگ ریاست جمهوری به نشر رسیده، رییس جمهور غنی به هیأت چینی گفته که افغانستان می‌تواند آسیای جنوبی، مرکزی و شرقی را با هم وصل کند و زمانی می‌تواند به این هدف نایل آید که روی زیربناهای افغانستان کار شود.

آقای غنی افزود که تمرکز بیشتر حکومت روی تمدید خط آهن، لوله‌های گاز، ساخت جاده‌ها، عصری‌سازی سیستم کشاورزی و آبیاری و آموزش نسل جوان می‌باشد.

آقای غنی می‌گوید، با آن‌که افغانستان کشوری زراعتی است، اما محصولات زراعتی‌اش را از کشورهای دیگر وارد می‌کند. او افزود که حکومت برای خودکفایی افغانستان در این زمینه، طرح مناسبی دارد و تلاش می‌کند تا بدیلی برای کوکنار برای کشاورزان افغانستان بیابد.

رییس جمهور غنی هم‌چنان گفته که افغانستان به تجارت اهمین می‌دهد و به همین دلیل، حکومت تلاش می‌کند مراکز شهرهای کشور را گسترش دهد و سیستم‌های خانه‌سازی و زیربنایی را نو کند.

رییس جمهور به اعضای هیأت چینی گفت که افغانستان به استفاده از تجربه‌های چین در زمینۀ ساختمانی علاقه‌مند است و به این منظور، هیأتی از جانب افغانستان به چین می‌رود تا ساحه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری چین در افغانستان مشخص کنند و در این زمینه قرادادهایی را نیز با چین به امضا برساند.

رییس جمهور هم‌چنان نیروی جوان کشور را سرمایه‌های انسانی کشور خواند و گفت که در زمینۀ آموزش‌های مسلکی، تغییرات جدیدی را در نظام آموزشی وارد می‌کند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام