رییس‌جمهور: انحصار رهبری در حکومت باید بشکند

رییس‌جمهور غنی که در مراسم تجلیل از روز جهانی زن (هشتم مارچ) صحبت می‌کرد، گفت که انحصار رهبری در اداره‌های دولتی افغانستان باید بشکند و زنان در رهبری حکومت شریک شوند. غنی هم‌چنان گفت که به جای افرادی که بر بنیاد روابط در اداره‌ها گماشته شده اند، استعدادهای جدید بیایند.

دیروز برخی از رسانه‌ها گزارش دادند که اکثر کارمندان وزارت خارجه از بسته‌گان مقام‌های دولتی اند و بر اساس روابط خانواده‌گی گمارده شده اند.

رییس‌جمهور غنی به این مسئله واکنش جدی نشان داد و افزود، هیأتی از سوی حکومت تعیین شده تا فهرستی از افرادی را که بر بنیاد روابط شخصی و خانواده‌گی در وزارت خارجه گمارده شده اند، تهیه کند.

رییس‌جمهور گفت؛ تغییرات بنیادی‌یی باید در حقوق کنونی زنان آورده شود و این حقوق در فرهنگ افغانستان تقویت شود.

او به زنانی که در این نشست حضور داشتند، گفت که کشور ترکیه برای زنان افغانستان یک دانشگاه ویژه خواهد ساخت و کار ساخت این دانشگاه به زودی شروع خواهد شد.

هم‌چنان رییس‌جمهور در این مراسم از ایجاد یک شفاخانۀ ویژه برای درمان زنان بی‌بضاعت خبر داد. رییس‌جمهور افزود که حکومت برنامه‌یی منظم برای ایجاد کارگاه‌های کوتاه‌مدت رهبری برای زنان دارد.

اشرف‌غنی می‌گوید؛ پس از این هر وزارت و هر اداره مکلف به جلوگیری از خشونت در برابر زنان اند و باید موارد خشونت با زنان را به ریاست جمهوری گزارش کنند.

او هم‌چنان تعهد کرد که در معینیت‌ها، سفارت‌ها و ولایت‌ها به زنان سهم می‌دهد؛ اما بر بنیاد معیارها.

مراسم تجلیل از روز زنان در تالار لیسۀ امانی کابل برگزار شد. در این مراسم مقام‌های بلندرتبۀ دولتی و مهمانان داخلی و خارجی حضور داشتند.

رولا غنی، بانوی اول افغانستان نیز در این مراسم سخنرانی کرد و گفت که برای حمایت از زنان افغانستان، باید آن‌ها را به عنوان زنان تصمیم‌گیرنده و مسئولیت‌پذیر در خانه و اجتماع احترام کنیم.

در این مراسم پیام عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز خوانده شد و او نیز در عرصه‌های گوناگون از زنان اعلام حمایت کرد.

مژگان مصطفوی، سرپرست وزارت زنان در این مراسم از رییس‌جمهور غنی خواست که از اداره‌های وزارت زنان در 34 ولایت افغانستان حمایت کند و برای زنان در تمام اداره‌های افغانستان زمینۀ کار فراهم کند.

این در حالی‌ست که دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد اخیرا گفته بود؛ زنان افغانستان هم‌چنان برای دسترسی به حقوق‌شان با موانع عمده‌یی مواجه اند. این سازمان گفته که توصیه‌های سال ۱۹۹۹ و سال ۲۰۰۵ این سازمان برای مبارزه با خشونت علیه زنان در افغانستان هم‌چنان قابل تجدید است.

هم‌چنان گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند که در این اواخر خشونت در برابر زنان در کشور افزایش یافته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام