ارگ ریاست جمهوری افغانستان شماری از کاربران شبکههای اجتماعی را به «جعلکاری متن شماری از احکام و فرامین» متهم کرده و به آنها هشدار داده است که به خاطر این کار «غیراخلاقی و غیرقانونی»شان زیر «پیگرد قانونی» قرار میگیرند.
استفاده و کسب معلومات از شبکههای اجتماعی، به ویژه فیسبوک، در سالهای اخیر در افغانستان رشد چشمگیری داشته است. شهروندان افغانستان به گونۀ فعال در این شبکهها به نقد مسایل سیاسی و اجتماعی میپردازند و اطلاعرسانی میکنند.
این کاربران در مواردی نامهها و فرمانهایی از سران حکومت و مقامهای بلندپایه را در صفحههایشان نشر میکنند.
ارگ ریاست جمهوری با انتشار اعلامیهیی در صفحۀ رسمی فیسبوکش گفته است که این کابران با «سوءاستفاده از تکنولوژی روز» دست به جعلکاری میزنند و «با استفادۀ نادرست از فضای باز شبکههای اجتماعی و رسانهها، به نشر و ترویج آن میپردازند».
در اعلامیه آمده است: «نشر اينگونه مطالب به هر دليلی كه باشد، علاوه بر اینکه غیراخلاقی و غیرقانونی میباشد، زمینه را برای تخریش اذهان مردم نیز فراهم میکند».
ارگ ریاست جمهوری همچنان از کاربران شبکههای اجتماعی خواسته است تا «اسناد تحريف شده و جعلییی را كه نشر كرده اند، از صفحات اجتماعیشان بردارند» و به کاربران دیگر توضیح دهند که این اسناد جعلی بوده اند.
ریاست جمهوری نوشته است، کاربرانی که «معلومات غلط و نادرست» از این اسناد جعل شده به دست آورده اند، از نگاه اخلاقی و قانونی حق دارند تا در این زمینه برایشان توضیح داده شود و جعلکاران از آنها «معذرت» بخواهند.
اعلامیه افزوده است: «ما اميدواریم تا از طريق تشريک مساعى با شهروندان، قانونمندی در رفتارها را به كُد اخلاقى كاربران شبكههاى اجتماعى مبدل سازیم تا با احترام به حق ديگران، همه به صورت مؤثر از اين آزادى به گونۀ مشترک بهره بريم».
ریاست جمهوری افغانستان بیشتر اعلامیهها و فعالیتهای رییس جمهور را از طریق صفحۀ رسمیاش در فیسبوک به نشر میرساند. صفحۀ ارگ ریاست جمهوری در فیسبوک هماکنون نزدیک به یک میلیون خواننده دارد.