مسؤولان انجمن زنبورداران در ننگرهار از رونق شغل زنبورداری و تولید عسل در این ولایت خبر میدهند.
مسؤولان انجمن زنبورداران و پروسس عسل در ننگرهار میگویند که برای ایجاد سهولت در زمینۀ زنبورداری در این ولایت، تلاشهای لازم را انجام داده اند.
ریاضمحمد رودوال، رییس کارخانۀ پروسس عسل و رییس انجمن زنبورداران ننگرهار به سلاموطندار گفت که اکنون تغییرات قابل توجهی در زمینۀ پرورش زنبور عسل در این ولایت به میان آمده است.
آقای رودوال میافزاید که در ننگرهار 200 فارم زنبورداری وجود دارند و آنها در عرصۀ فراهم کردن زمینۀ پرورش زنبور برای زنبورداران کار میکنند.
رودوال میافزاید که اتحادیۀ زنبورداران در زمینۀ آموزش و دادن وسایل دیگر، از جمله خیمه، صاحبان فارمهای زنبورداری را کمک کرده است.
به گفتۀ او، این انجمن 220 عضو دارد و مالکان زنبورداریها را در راستای یافتن بازار فروش یاری میرسانند.
عبدالمجید، باشندۀ ننگرهار به سلاموطندار میگوید که از بیست سال بدینسو زنبور عسل نگهداری میکند.
او میافزاید که همین اکنون در منطقۀ «باریک آب» 60 فارم زنبور خانهگی دارد و از کارش راضی است. او میگوید که زنبورهایش را در فصلهای بهار و خزان در ننگرهار نگهداری میکند و در دو فصل دیگر آنهار را به مناطق سردسیر انتقال میدهد.
رییس انجمن زنبورداران حوزۀ شرق میگوید که نبود جنگلات و گل باعث شده که مالکان زنبورداریها، زنبورهایشان را به پاکستان انتقال دهند؛ زیرا در پاکستان گلهای درختان «بیر» و «شرشم» و گلهای زیادی وجود دارند که منبع خوبی برای تغذیۀ زنبور عسل میباشند.
او میافزاید که آنها این مشکل با مسؤولان وزارت زراعت در میان گذاشته و پیشنهاد کرده اند که برای رشد زنبور عسل در این ولایت جنگلات منصوعی بسازند.
رییس انجمن زنبور عسل ننگرهار میگوید که در کنار این چالشها، ناامنی نیز بر کار زنبورداری تأثیر بد گذاشته است.
کارخانۀ پروسس عسل در ننگرهار یگانه کارخانه در کشور است که در فصل بهار از بسیاری ولایتها عسل جمعآوری میکند و پس از پروسس، آن را به بازار عرضه میکند.
شفیعالله ساپی، یکی از فروشندههای عسل در ننگرهار میگوید، از روزی که این کارخانه ساخته شده، تولید و بازار عسل وطنی خوب شده است.
عسل تولیدی ننگرهار تنها در داخل باقی نمانده، بلکه راهش را به نمایشگاههای بیرونی نیز باز کرده است.
در همین حال محمداسماعیل، مدیر زنبورداری ریاست زراعت و مالداری ننگرهار میگوید که در ولایت ننگرهار 220 زنبورداری وجود دارد که آنها گهگاهی از آنها بازدید و مشورههای لازم را به زنبورداران ارائه میکنند.
او دربارۀ ارزش اقتصادی زنبورداری میگوید که این کار، به شمول فروش وسایل زنبورداری، دهها خانواده را صاحب شغل کرده و بسیاری از آنها از این طریق امرار معاش میکنند.