دهم سپتامبر برابر است با روز جهانی «پیشگیری از خودکشی». مسئولان شفاخانه حوزوهیی هرات میگویند که از اوایل سال جاری تا نیمه اول سال روان، نزدیک به هشت صد تن در این ولایت اقدام به خودکشی کردهاند.
به گفته آنان، از این میان، دوازده تن موفق به خودکشی شدهاند.
وزارت صحت آمار خودکشی در کشور را نسبت به کشورهای اروپایی اندک میداند و میگوید که سرویهای خانه به خانه که دو سال پیش در کشور انجام شده است، نشان میدهد که 7.25 درصد مردم به خودکشی فکر میکنند و 3.9 درصد تصمیم به خودکشی دارند و 3.4 درصد نیز اقدام به خودکشی کردهاند.
بصیر احمد سروری، مسئول بخش صحت روانی وزارت صحت به سلاموطندار میگوید که در سال جاری، به دلیل شیوع ویروس کرونا، آمار افرادی که اقدام به خودکشی کردهاند، گردآوری نشده است.
به گفتۀ او، در سال پار، بیش از 7 هزار و 65 تن در کشور اقدام به خودکشی کردند که از این میان، 558 تن جان خود را از دست دادهاند.
او افزود، سروی وزارت صحت نشان میدهد که بیشترین آمار خودکشی در ولایتهای جنوبی، جنوب-غربی و غرب کشور به ثبت رسیده است.
داکتر عارف جلالی، سرطبیب شفاخانه حوزهیی هرات میگوید که از آغاز سال جاری تاکنون، 762 تن اقدام به خودکشی کردهاند که از این میان، 12 تن به شمول 3 مرد جان خود را از دست دادهاند.
به گفتۀ آقای جلالی، از میان 762 تن، 170 تن آنان مردان بوده و متباقی زنان بودهاند. او افزود، روزانه 5 تا 6 فرد در این ولایت اقدام به خودکشی میکند.
زرمینه (مستعار) 28 ساله، یکی از بانوان هراتی است که دست به خودکشی زده، اما جانش را از دست نداده است. او دلیل خودکشیاش را، ازوداج اجباری میگوید.
او مادر یک کودک هشت ساله است. زرمینه سه بار اقدام به خودکشی کرده و هر سه بار موفق نشده است.
مسئولان صحی هرات میگویند که اکثریت زنان با خوردن قرص، مرگ موش و خودسوزی اقدام به خودکشی کردهاند.
به گفته مسئولان صحی هرات، سال گذشته حدود 1800 تن در هرات اقدام به خودکشی کرده بودند که از این میان 30 تن به شمول 10 مرد جانهایشان را از دست دادند.