صاحبنظر سنگین یکی از مشاوران عبدالله عبدالله به اتهام «فساد اخلاقی و فراردادن یک زن» حدود شش ماه پیش از ریاست اجرایی برکنار شد، اما یک هفته پیش به کرسی مشاوریت ارشد رئیس جمهور در امور همبستهگی و رفاه اقلیتها تکیه زد.
منابع موثق در ریاست اجرایی میگویند، صاحبنظر سنگین پس از فراردادن یک زن با سه کودکش در سال 1397 از مشاوریت عبدالله عبدالله اخراج شده و به وزارت داخله معرفی گردید، اما چند ماه بعد به صورت غیرمترقبهیی، مشاور ارشد رئیس جمهور غنی در امور همبستهگی اجتماعی و رفاه اقلیتها تعیین شد.
مدارکی که در اختیار سلاموطندار قرار گرفته است نیز نشان میدهد که صاحبنظر سنگین مشاور تازۀ رئیس جمهور غنی به «فساد اخلاقی و فرار یک زن» متهم است.
به نقل از مدارک، «حفیظالله، خسر شکریه»، زنی که متهم به داشتن رابطۀ نامشروع با مشاور رئیس جمهور بوده، به تاریخ «8/9/1397» خورشیدی به فرماندهی زون 101 آسمایی گزارش گمشدن عروس خود را داده است.
ریاست تحقیقات مبارزه با جرایم جنایی نیز مشخصات این زن را به تمام حوزههای امنیتی شهر کابل فرستاده است؛ در بخشی از این مکتوب چنین آمده: «بلاثر ورقۀ عرض محترم حفیظالله مبنی بر لادرکی عروساش همراه با سه طفلاش که از ساحه افشار فرار و لادرک گردیده است، بنأ مشخصات و فوتوی آن را درج مکتوب هذا است. بدینوسیه موضوع به شما اخبار تا در رابطه به دریافت شخص مذکور مطابق اساسات مسلکی با درک مسئولیت آینده داخل اقدام شده …»
ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی نیز به تاریخ «1/10/1397» خورشیدی مکتوبی برای پیگیری این پرونده به وزارت داخله فرستاده است. یک منبع معتبر در ریاست اجرایی به سلاموطندار میگوید، از صاحبنظر سنگین در زمان مأموریتش در ریاست اجرایی بارها تقاضای وضاحت در مورد اتهام «فساد اخلاقی و فراردادن یک زن» شده بودند، اما هر بار آقای سنگین از پاسخگویی در این موارد فرار میکرده است.
به نقل از منبع، در آخرین تحلیل، ریاست اجرایی مصمم بر آن شده تا آقای سنگین را از مقام مشاوریت بر کنار کرده و به وزارت داخله معرفی کند.
ریاست دفتر مقام وزارت داخله در مکتوبی به معینیت امور امنیتی چنین نگاشته است: «اسامی حفیظالله فرزند امانالله مسکونه ولسوالی دوشی ولایت بغلان با تقدیم عریضۀ عنوانی مقام عالی ریاست اجراییه ج، ا، ا مدعی گردیده است که: اسامی صاحبنظر سنگین با مسمات شکریه بنت محمدعطا، خانم پسر شهیدم دکتر صفیالله روابط نامشروع تأمین نموده و موصوف را با سه طفل خرد سالش از خانه کرایی واقع افشار کابل به جای نامعلوم فرار داده است.»
رحیمالله برهانی، رئیس عمومی دفتر مقام وزارت داخله با امضا پای این مکتوب از معینیت امور امنیتی خواسته است که به این پرونده با در نظرداشت محتوای آن رسیدهگی کنند. پس از این، معینیت ارشد امنیتی نیز در همین روز حکم بررسی پرونده را صادر کرده و از فرماندهی پولیس کابل خواسته است تا در زمینه اجراأت قانونی را روی دست گیرد.
در کنار این مدارک، سلاموطندار به نوار تصویرییی دست یافته است که نشان میدهد، «حفیظالله، خسر زن فراردادهشده» در این نوارتصویری، صاحبنظر سنگین را به قتل پسرش نیز متهم میکند و میگوید، اخیرأ دریافته که در قتل پسرش آقای سنگین دست داشته است.
بر بنیاد معلومات، شکریه اکنون در یکی از خانههای امن در شهر کابل به سر میبرد.
با این حال صاحبنظر سنگین، مشاور رئیس جمهور غنی در امور همبستهگی اجتماعی و رفاه اقلیتها تمام این موارد را رد میکند و میگوید، رقیبهای سیاسی و افراد مغرض این پرونده را علیه وی ساختهاند.
خواستیم دیدگاه ارگ را نیز در پیوند به این گزارش داشته باشیم، اما شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور گفت که این موضوع مربوط وی نمیشود و مسئولان دیگر هم از گفتوگو در این زمینه خودداری کردند.
به تازهگی عریانگویی و پردهبرداشتن شماری از مشاورین پیشین ریاست جمهوری و شورای امنیت در مورد حلقه فاسد و فساد اخلاقی در ارگ جنجالبرانگیز شده است. این گزارش میتواند مدرکی باشد برای اثبات گوشهیی از این ادعاها.
در همین زمینه