دهها تن از باشندهگان غور برای برکناری والی این ولایت دست به راهپیمایی زدند. این راهپیمایان که تعدادشان به بیش از 800 تن میرسید، میگویند که سیما جوینده، والی غور توان تأمین امنیت در این ولایت را ندارد و باید از سمتش کنار رود. آنان میگویند، خواهان فردی برای ادارۀ این ولایت هستند که از افزایش ناامنیها و حضور طالبان جلوگیری کند.
فضلالحق احسان، رییس شورای ولایتی غور که مسؤولیت راهپیمایی را به عهده داشت، در گفتوگویی با سلاموطندار از والی غور به عنوان شخصی «ناتوان» برای مدیریت این ولایت یاد کرد. به گفتۀ آقای احسان، پس از تقرر خانم جوینده به عنوان والی این ولایت، ناامنی و بیکاری افزایش یافته است. او با انتقاد از کارکردهای والی غور خاطرنشان ساخت که حکومت در سیزده سال گذشته کمترین توجهی به این ولایت نداشته است.
عصمتالله ندیم، رییس پیشین شورای علمای این ولایت نیز میگوید که پس از معرفی سیما جوینده به عنوان والی برای این ولایت فساد اداری و تعصبات قومی بیشتر شده است.
راهپیمایان، والی غور را به ضعف مدیریت متهم کرده و میگویند که برای ولایت آسیبپذیری چون غور چنین عاملی سبب افزایش حضور طالبان و دیگر گروههای مسلح غیرمسؤول میشود. آنان از حکومت خواستار معرفی فردی برای مدیریت این ولایت شدند که توان کاهش فساد اداری و کنترل گروههای مسلح غیرمسؤول را داشته باشد. معترضان میگویند اگر حکومت به خواستهایشان پاسخ ندهد، راهپیماییهای گستردهیی را سازماندهی خواهند کرد.
در همین حال عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی غور در تماسی با سلاموطندار از گفتوگو در این باره خودداری کرد و گفت که نمیخواهد در این مورد صحبت کند.
پیش از این سیما جوینده، نمایندۀ غور در مجلس نمایندهگان بود و در اوایل تقرر به عنوان والی نیز با مخالفت شورای علمای این ولایت روبهرو شده بود.
این شورا در نامهیی به سیما جوینده گفته بود که نظر به «صواب دید شرعی و اوضاع امنیتی» این بانو باید از این سمت کنار برود. شورای علما در این نامه، انتصاب یک زن به حیث والی را «مخالف رسوم و احساسات مذهبی مردم» دانسته و تاکید کرده بود، در صورتی که به این خواست پاسخ داده نشود، شورای علما در رابطه به پیامدهای بعدی «اطاعتپذیر» نیست.
در این راهپیمایی اعضای شورای ولایتی، شورای علما، شورای شهروندان، برخی از فعالان مدنی و باشندهگان این ولایت اشتراک کرده بودند.