باشندهگان ولسوالی امام صاحب کندز، نگران حضور گستردۀ شورشیان خارجی در مرز میان افغانستان و تاجیکستان هستند. شماری از این باشندهگان در گفتوگو با سلاموطندار میگویند که شورشیان خارجی در این اواخر در منطقۀ «جنگل» ولسوالی امام صاحب کندز، کارگاههای آموزشی را برای انجام حملات انتحاری و انفجاری و ساخت ماینهای کنار جادهیی راهاندازی کرده اند.
باشندهگان امام صاحب تعجب میکنند که چرا مسؤولان امنیتی ـ که پاسگاههایشان در فاصلۀ بسیار کمی از منطقۀ جنگل قرار دارد ـ با دیدن این تحریکات هیچ اقدامی از خود نشان نمیدهند.
حاجی محمد امین و نور محمد، دو تن از باشندهگان این ولسوالی، در نشستی پیرامون اوضاع امنیتی مناطق سرحدی گفتند، شورشیان خارجی در شش ماه اخیر فعالیتهای زیادی در خط فاصل میان افغانستان و تاجیکستان و بهویژه در منطقۀ جنگل داشته اند. آنها آمار دقیقی از تعداد شورشیان ندارند اما میگویند که بیشتر این افراد تبعۀ کشورهای پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان و ازبکستان هستند.
گفته میشود که راههای ارتباطی میان منطقۀ جنگل و ولسوالی امام صاحب به کلی مسدود شده و شورشیان در این مسیر مقررات منع رفتوآمد وضع کرده اند.
در همین حال حمدالله دانشی سرپرست ولایت کندز نیز بحران امنیتی در مناطق مرزی را تأیید میکند و میگوید ارتش به زودی در این مناطق عملیات گستردهیی را راهاندازی خواهد کرد. آقای دانشی میگوید حفظ امنیت در مناطق مرزی برای دولت افغانستان بسیار مهم است و حکومت به هیچ کس یا گروهی اجازه نخواهد داد تا این مناطق را ناامن سازد.
پیش از این نیز امانالدین قریشی، ولسوال امام صاحب کندز در گفتوگویی با سلاموطندار گفته بود که روز به روز به شمار شورشیان خارجی در مرز میان افغانستان و تاجیکستان افزوده میشود. به گفتۀ آقای قریشی، نزدیک به دوصد شورشی در مناطق مربوط به ولسوالیهای «دشت ارچی» و «امام صاحب» کندز فعالیت دارند.
باشندهگان ولسوالی امام صاحب میگویند که پس از آن که ارتش پاکستان عملیاتی را در برخی از مناطق وزیرستان به راه انداخت، جنگجویان مسلح به خاک افغانستان پناه آورده اند و با فامیلهایشان در مناطق مرزی ولایتهای تخار، کندز و بدخشان بسر میبرند. اما به باور این باشندهگان شورشیان جنگجویان فراری از جنگ وزیرستان، به لهجههای محلی صحبت میکنند و به گمان اغلب مردم آنها از گروه شورشیان خارجی نیستند.
ولسوالی امام صاحب کندز با تاجیکستان هممرز است و منطقۀ جنگل که در نزدیکی دریای آمو واقع شده، پیش از این نقطهیی راهبردی برای قاچاق مواد مخدر محسوب میشد.