در حدود دو سال عمر حکومت وحدت ملی افرادی به عنوان سخنگوی رییس جمهور معرفی شدند؛ اما این افراد مدت زیادی در پستشان باقی نمانده و به پستهای کلیدی ارتقا کردند که این موضوع پرسشهایی را در ذهن مردم تداعی کرده است.
در تازهترین مورد، هارون چخانسوری، سخنگوی رییس جمهور به عنوان معاون انسجام امور دولت در ریاست عمومی ادارۀ امور ریاست جمهوری و سیدظفر هاشمی، معاوناش مستشار سفارت افغانستان در آمریکا معرفی شدند.
آیا دفتر مطبوعات ریاست جمهوری آزمونگاهی برای رسیدن به موقعیتهای بلندتر حکومتیست؟
شماری از آگاهان امور میگویند، رییس جمهور بر بنیاد راهبرد مشخصی در تلاش جابهجایی افراد مورد اعتمادش در پستهای بلند حکومتی است.
سمیع درهیی، فعال مدنی میگوید، ارگ ریاست جمهوری با شعار شایستهسالاری در پی تیمسالاری است. به گفتۀ او، رییس جمهور غنی ابتدا افراد گمنام و کمتر شناختهشده را با معرفی به عنوان سخنگو در ارگ به چهرهیی رسانهیی مبدل میکند و سپس با تعیین آنها در پستهای مهمتر تلاش دارد شاهرگهای حکومت را در قبضۀ خودش داشته باشد.
حکیم صابر، استاد دانشگاه نیز میگوید، در صورتی که گزینشهای ارگ همچنان سلیقهیی و شخصی باشد، دموکراتیکبودن حکومت با پرسش روبهرو میشود.
اما شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی رییس جمهور میگوید، افراد بر اساس ظرفیت و شایستهگی به دفتر سخنگوی ریاست جمهوری میآیند و با این معیار به پستهای دیگر ارتقا میکنند.
پیش از این هم، سخنگویان ریاست جمهوری به پستهای مهمی در ریاست عمومی امنیت ملی و سازمان ملل متحد ارتقا کردهاند.