گرمای تابستان همه روزه شمار زیادی از باشندهگان هلمند به ویژه جوانان و کودکان را به سوی دریای این ولایت میکشاند. صدها تن روزانه به سوی این دریا میآیند و در کنار آببازی، به تفریح و سرگرمی نیز میپردازند.
در کنار جوانانی که شنا بلدند، کودکان نیز در دریای هلمند آببازی میکنند که شماری از این کودکان غرق میشوند. با آن که بیشتر کودکانی که غرق میشوند، نجات داده میشوند، اما شمارشان نیز جان میدهند.
روزانه دهها کودک هلمندی به بهانۀ مکتب، کورس و مدرسه از خانه بیرون میشوند، اما به جای رفتن به مکتب یا مراکز آموزشی، برای آببازی به دریا میروند و تمام روز را به آببازی میگذرانند.
کودکان حاضر به گفتوگو با سلام وطندار نمیشوند، اما شماری از جوانانی که برای آببازی به دریا میروند، میگویند، خانوادهها باید مواظب کودکانشان باشند و نگذارند که آنان به بهانۀ رفتن به مکتب به دریا بروند.
نقیب الله، یکی از باشندهگان هلمند میگوید، خواهرزادۀ 13 سالهاش که در یک مکتب خصوصی در شهر لشکرگاه دانش آموز بود، حدود 20 روز پیش در دریای هلمند غرق شد.
رحیمالله، یکی دیگر از باشندهگان هلمند که برادرزادۀ 17 سالهاش حدود یک ماه پیش در دریای هلمند غرق شده میگوید، مسئولان محلی پاسخگوی چنین رویدادهایی اند.
با آن که نهادهای مسئول در هلمند آماری از جوانان و کودکانی که با غرق شدن در دریای این ولایت جانشان از دست دادند، ندارند، اما سید رفیعالله قلم، مدیر برنامههای ریاست زراعت هلمند میگوید، در سه ماه اول سال روان خورشیدی، 4 کودک و یک جوان در دریای هلمند غرق شده اند. به گفتۀ او، سالانه بیش از 10 کودک و جوان در دریای هلمند جان میدهند.
از سوی دیگر، سردارمحمد خان، معاون ریاست معارف هلمند میگوید، آنان در کنار آگاهیدهی عمومی از طریق مکتب، به خانوادههای دانشآموزان نیز مراجعه کرده و در این مورد به آنان آگاهی کامل داده اند.
عمر زواک، سخنگوی والی هلمند میگوید، به ادارههای مربوطه هدایت داده اند تا از رفتن کودکان به دریا جلوگیری کنند.
در کنار جنگ و حملات تروریستی، رویدادهای ترافیکی و طبیعی نیز سالانه جان شماری زیادی از شهروندان افغانستان را میگیرد که علت بیشتر این رویدادها بی احتیاطی شهروندان گفته شده است.