حیوانات وحشی بامیان در چند قدمی انقراض

مسئولان ادارۀ محیط زیست در بامیان می‌گویند، باورهای سنتی و شکار گستردۀ حیوانات وحشی در این ولایت باعث شده تا نسل این حیوانات از جمله گرگ و آهو با خطر نابودی مواجه شود.

ابراهیم دادفر، رئیس محیط زیست بامیان به سلام‌وطندار می‌گوید، شکارچیان به صورت گسترده در سراسر این ولایت دست به شکار حیوانات وحشی می‌زنند و این وضعیت سبب شده تا نسل حیوانات وحشی با خطر انقراض روبه‌رو شود.

به گفتهٔ آقای دادفر، تیم‌های رضاکار در ولسوالی‌ها برای جلوگیری از شکار حیوانات وحشی ایجاد شده‌اند، اما نیروهای امنیتی در زمینۀ منع شکار حیوانات کوتاهی می‌کنند.

رئیس محیط زیست بامیان می‌گوید، ۱۷۹ گونه پرنده و ۱۱ گونه حیوان وحشی در این ولایت شناسایی شده‌اند که از این میان ۹ گونه از حیوانات وحشی در اثر شکار بی‌رویه با خطر نابودی روبه‌رواند.

فعالان محیط زیست در بامیان نیز می‌گویند، مسئولان حفاظت از حیات وحش و محیط زیست، برای جلوگیری از شکار حیوانات وحشی تاکنون اقدامی نکرده‌اند.

انور رحیمی و داوود احمدی، دو تن از فعالان محیط زیست به سلام‌وطندار می‌گویند، در کنار آهو و گرگ، گونه‌های دیگر حیوانات از جمله مرغ آبی، خرگوش و گونه‌های روبا در ولسوالی یکاولنگ با خطر نابودی مواجه‌اند.

به گفتهٔ فعالان محیط زیست، اگر جلو شکار حیوانات وحشی گرفته نشود، به زودترین فرصت آسیب جدی طبیعت بامیان را تهدید خواهد کرد.

حمیدالله خدایی، فرمانده پولیس بامیان دست‌داشتن پولیس در شکار حیوانات وحشی را رد می‌کند و می‌گوید، مطابق قانون، پولیس مکلف است تا جلو شکار حیوانات وحشی را بگیرد.

بر اساس حکم شماره ۱۷۰۰ ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۹ و حکم شماره ۶۴۰ سال ۱۳۸۰، شکار حیوانات و پرندگان وحشی و قاچاق نباتات دارویی در سراسر افغانستان ممنوع است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام