حکومت و طالبان در جریان مذاکرات بر هم‌دیگر حمله نمی‌کنند

یک روز پس از دیدار نماینده‌های حکومت افغانستان با تحریک طالبان پاکستان، شماری از رسانه‌ها به نقل از منابع مؤثق گزارش داده اند که دو طرف بر سر این‌که در جریان مذاکرات به هم‌دیگر حمله نکنند، به تفاهم رسیده اند.

این رسانه‌ها به نقل از اشتراک‌کننده‌های این مذاکرات نوشته اند که دو طرف باید به حمله‌های کوچک-کوچک توجه نکنند.

از سوی دیگر اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان دیروز (سه‌شنبه) گفته بود که حکومت افغانستان از موقف برتر با طالبان گفت‌وگو می‌کند.

اشرف غنی افزوده است که در «مذاکرات مقدماتی صلح» روی چه‌گونه‌گی تبدیل شدن این نشست به روندی دوام‌دار، اعتمادسازی و تهیۀ فهرست موضوعات مهم شامل در آجندای مذاکرات، بحث خواهد شد.

محمداشرف غنی، رییس جمهور کشور در دیدار با شماری از کارشناسان سیاسی، تحلیل‌گران و مسؤولان رسانه‌ها گفت که گفت‌وگوهای صلح «بین‌لافغانی» است و از سوی افغانستان اداره می‌شود.

رییس جمهور در این دیدار گفت، هدف ما این است تا در مرحلۀ نخست سطح خشونت کاهش یابد و در مرحلۀ نهایی از میان برداشته شود.

از سوی دیگر، طالبان نیز با انتشار خبرنامه‌یی نوشته اند که پس از این تمام مسؤولیت‌های سیاسیِ خارجی و داخلی این گروه به دوش دفتر سیاسی آن گذاشته شده است.

در خبرنامۀ این گروه آمده است: «دفتر سیاسی امارت اسلامی صلاحیت کامل دارد که طبق حالات و شرایط، هر جا و هر وقت که خواسته باشد، با جوانب داخلی و خارجی با در نظرداشت اصول اسلامی و منافع ملی، مذاکره کرده یا هم آن را متوقف کند».

از سوی دیگر حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان از آغاز گفت‌وگوهای صلح حکومت افغانستان با طالبان استقبال کرده و آن را گامی نیک در راستای ثبات کشور پنداشته است.

هم‌چنان نیکولاس هیسم، فرستادۀ ویژه سازمان ملل در افغانستان با استقبال از آغاز این گفت‌وگوها گفته است که صلح در افغانستان یک آرزو نه، بل‌که یک ضرورت است.

نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز ضمن استقبال از گفت‌وگوهای رسمی صلح حکومت افغانستان با طالبان، گفته است که برای تأمین صلح در افغانستان، این گفت‌وگوها باید جریان داشته باشند.

در همین حال وحید مژده، آگاه امور سیاسی در این باره به سلام‌وطندار گفت که در نشست پاکستان، جانب افغانستان بر توقف جنگ علیه خارجیان در افغانستان تأکید کرده است. مژده افزود که پاکستان با فراهم‌کردن زمینۀ چنین نشست‌ها، به نوعی تلاش می‌کند امتیاز بگیرد.

اما میاگل وثیق، آگاه دیگر سیاسی می‌گوید که نشست پاکستان تا جایی پیامد مثبت دارد؛ زیرا به گفتۀ او، در این نشست صداقت بیش از همه‌چیز مهم است.

وثیق افزود که نماینده‌هایی که از سوی طالبان در این نشست شرکت کرده بودند، افراد ناراضی این گروه نیستند و بدون تردید آن‌ها میان طالبان تأثیرگذارند.

نشست رسمی صلح حکومت با طالبان با میانجی‌گری پاکستان و اشتراک نماینده‌های کشورهای چین آمریکا، امیدواری‌ها نسبت به روند صلح را بیشتر کرده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام