حکومت باید سیاست تواضع در برابر قاتلان مردم را کنار بگذارد

احمد بهزاد: بی‌پروایی به حقوق انسان‌ها، یکی از عوامل ادامۀ کشتارهایی چون یکاولنگ است

بازمانده‌گان قربانیان کشتار پانزده سال پیش گروه طالبان در ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان می‌گویند که حکومت وحدت ملی باید سیاست تواضع و گردن‌کجی در برابر قاتلان جنایت‌کار مردم افغانستان را کنار بگذارد.

گروه طالبان در 19 جدی/دی 1379 خورشیدی پس از تصرف بامیان و یکاولنگ 387 تا 600 غیرنظامی را به گونۀ دسته‌جمعی در این ولسوالی تیرباران کردند.

بازمانده‌گان قربانیان این رویداد امروز (سه‌شنبه) مراسم یادبودی را با حضور شماری از وزیران کابینه و نماینده‌گان مجلس برای این قربانیان برگزار کردند. آن‌ها از حکومت می‌خواهند تا به خانواده‌های قربانیان گمنام به گونۀ جدی توجه کند و عاملان این‌گونه کشتارها را زیر پیگرد قرار دهد.

احمد بهزاد، یکی از نماینده‌گان مجلس عامل تکرار این‌گونه کشتار‌ها در افغانستان را بی‌‌توجهی به حقوق انسانی می‌داند. به گفتۀ او، به هر اندازه‌‌یی که بستر این کشتارها از سوی زمامداران و برخورد اقوام با یکدیگر بیشتر شود، این‌گونه رویدادها افزایش می‌یابند.

آقای بهزاد می‌گوید: «بی‌اعتنایی به حقوق انسان‌ها و حق‌تلفی و لگدکوب کردن کرامت انسانی در این سرزمین در طول تاریخ آن‌قدر اتفاق افتاده است که قتل عامی به اندازۀ کشته شدن صدها انسان به نظر کسی حادثۀ مهمی نمی‌آید».

طالبان در 19 جدی/دی 1379 خورشیدی 387 تا 600 باشندۀ یکاولنگ را تیرباران کردند

او می‌گوید که یادبود از چنین رویدادهایی مردم را در برابر حقوق انسانی‌شان آگاه و حساس می‌سازد.

از سویی هم، شمار دیگری از نماینده‌گان مجلس که در این مراسم حضور یافته بودند، از برگزاری نشست چهارجانبۀ افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین پیرامون روند گفت‌وگوهای صلح افغانستان در اسلام‌آباد استقبال کردند.

نمایندگان این چهار کشور روز گذشته (دوشنبه) برای گفت‌وگو دربارۀ «نقشۀ راه» گفت‌وگوهای صلح افغانستان در اسلام‌آباد با هم دیدار کردند و قرار است دور بعدی این دیدارها هفتۀ آینده در کابل برگزار شود.

اما عبدالله احمدی، یکی از اعضای گروه عدالت انتقالی افغانستان می‌گوید که در گفت‌وگوهای صلح باید عدالت و حقوق خانواده‌های قربانیان در نظر گرفته شود. به گفتۀ او، کسانی که طرف گفت‌وگو قرار دارند، باید در برابر مردم افغانستان پاسخ‌گو باشند.

آقای احمدی می‌گوید: «در صلحی که عدالت قربانی و ارزش‌ها پامال و دستاوردهای یک‌ونیم دهۀ گذشتۀ کشور نادیده گرفته شوند، صلح نیست، بلکه اساس مشکلات دیگر در کشور است».

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام