شماری از اشتراککنندگان جرگۀ مشورتی صلح در گفتوگو با سلاموطندار میگویند، نیروهای امنیتی با دو تن از معترضانی که میخواستند در هنگام سخنرانی رئیس جمهور و رئیس جرگۀ مشورتی صلح حرف بزنند، بدرفتاری کرده و آنان را با لتوکوب از تالار خارج کردهاند.
به نقل از شاهدان این رویداد، یک مرد جوان هنگامی که رئیس جمهور را «مانع صلح خطاب» کرد، با واکنش تند نیروهای امنیتی مستقر در تالار جرگه مواجه شد و از سوی دیگر یک زن نیز که به سخنرانی عبدالرب رسول سیاف، رئیس جرگه اعتراض کرد، با واکنش مشابه از سوی محافظان رئیس جمهور مواجه شد.
اشتراککنندگان لویه جرگه میگویند که در داخل جرگه فضای ارعاب حاکم است و نظامیان حضور سنگینی دارند.
محمداشرف غنی هنگام اعتراض یکی از اشتراککنندگان گوشزد کرد که از «سخنگفتن دست بردارد و اینجا جایش نیست» و «او باید در چهارچوب کمیتهها دیدگاه خود را بیان کند.»
تلاش کردیم دیدگاه مسئولان برگزاری جرگۀ مشورتی صلح را در این رابطه داشته باشیم، اما موفق نشدیم.
تا کنون از سرنوشت این دو معترض که جبراً از تالار اخراج شدند، هیچ اطلاعی در دست نیست.
نوید محمدی، رئیس دیدبان نی در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که بدرفتاری و ممانعت با معترضان، خلاف آزادی بیان و قانون اساسی کشور است. به گفتۀ آقای محمدی، قانون اساسی افغانستان آزادی بیان را ضمانت کرده و هر شهروند کشور حق آزادی گفتار را دارد.
آقای محمدی میافزاید که بدرفتاری، محرومیت و سرکوب شهروندان به جرم اعتراض، نقض صریح مادۀ 34 قانون اساسی افغانستان است.
جرگۀ مشورتی صلح 3200 عضو دارد و دیدگاههای اشتراککنندگان در کمیتهها مورد بررسی قرار میگیرد. محمدعمر داوودزی رئیس کمیسیون برگزاری جرگۀ مشورتی صلح میگوید که در هر کمیته دو تن از مأموران دولت توظیفاند تا اشتراککنندگان جرگه را از لحاظ حقوقی مدیریت کنند.