حملۀ مرگ‌بار کابل؛ کودکان چه دیدند؟

با هر گام صدای شیشه‌های شکسته را زیر پا می‌توان حس کرد. شیشه‌های شکسته، آهن‌پاره‌ها و انبوه گردوخاک تمام حول‌وحوش ساحه را پوشانده است. چند تن را می‌بینم که با بیل و کراچی، سنگ و خاک‌های اطراف ستون‌های آهنی که بر اثر انفجار موتربمب به حالت خمیده درآمده‌اند را پاک می‌کنند.

روز گذشته در حملۀ موتربمب که هدفش ریاست تدارکات وزارت دفاع بود، 6 تن کشته شدند و بیش از صد تن هم زخمی. پس از گفت‌وگو با شماری از باشنده‌های محل، برای دیدن زخمی‌ها سری به شفاخانه‌های پایتخت زدم. مسئولان شفاخانۀ صحت طفل می‌گویند، تمام کودکان زخمی بر اثر انفجار موتربمب که در این شفاخانه منتقل شده بودند، زخم‌های سطحی داشتند و به خانه برگشته‌اند.

نجیب‌الله نثار، سرطبیب شفاخانۀ وزیراکبرخان می‌گوید، در انفجار روز گذشته، 38 زخمی به این شفاخانه منتقل شدند که از این میان یک تن جانش را از دست داد، دو تن هنوز زیر درمان‌اند و دیگر زخمی‌ها پس از جراحی‌های کوچک و کمک‌های اولیه مرخص شدند.

دو باره به ساحۀ انفجار برمی‌گردم. این‌جا با فاضل روبه‌رو می‌شوم؛ دانش‌آموزی که در نزدیکی ساحۀ انفجار مصروف کاروبار در یک خوراکی فروشی کوچک بوده است. او در نتیجۀ انفجار زخمی شده بود، اما پس از یک روز توانسته به دکان بیاید؛ دکانی که جز تکه‌های آهن دیگر از آن اثری باقی نمانده است.

فاضل می‌گوید، به سوی دکانش می‌رفته که ناگهان تکان خوردن زمین را احساس کرده و پس از آن صدای بلندی که او را از هوش برده است.

فاضل پس از چند دقیقه به هوش می‌آید و خودش را به یک موتر می‌رساند، و دوباره از هوش می‌رود. پس از این که به هوش می‌آید، خود را در شفاخانه می‌یابد.

فیصل یکی دیگر از زخمیانی که به شفاخانۀ وزیراکبرخان منتقل شده، دانش‌آموز مکتب است. به گفتۀ فیصل، برای تمرین فوتبال به سوی فدراسیون فوتبال می‌رفته، اما پیش از رسیدن با انفجار مهیبی روبه‌رو شده است. فیصل می‌گوید، سه کودک با لباس مکتب در چند متری‌اش بوده‌اند، اما بعد از انفجار و وقتی که او به هوش آمده، دیگر آن‌ها را ندیده است.

با این که دست‌ها و پاهای فیصل در اثر شکستن شیشه و چوب زخمی شده، اما او بیشتر نگران حال سه کودکی‌ست که در چند متری‌اش راه می‌رفته‌اند. او می‌گوید، کودکان به انفجار نزدیک‌تر از او بوده‌اند و به احتمال زیاد دیگر زنده نیستند.

صفی‌الله حمیدی یکی از چوکی‌داران گلبهار تاور، ساختمانی در نزدیکی فدراسیون فوتبال می‌گوید که بیست‌وپنج دقیقه پس از انفجار موترهای نیروهای امنیتی و آمبولانس‌ها به ساحه رسیدند. به گفتۀ حمیدی، جنگ میان نیروهای امنیتی و طالبان تا شام روز گذشته دوام داشته و طالبان از خانه‌های مسکونی محل به عنوان سنگر استفاده می‌کرده‌اند.

کابل روز گذشته پس از روزها شاهد انفجاری مهیب و حمله‌یی مرگ‌بار بود؛ در این انفجار بیش از 50 کودک دانش‌آموز زخمی شدند؛ رقمی که در چند سال گذشته بی‌پیشینه بوده است.

این حمله دقیقاً زمانی به وقوع پیوست که آمریکایی‌ها و طالبان در قطر مصروف گپ‌وگفت روی صلحِ افغانستان بودند.

در همین زمینه

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام