ریاست تفتیش داخلی وزارت معارف، در مکتوب شماره 4380 که در اختیار سلاموطندار قرار گرفته، رئیس معارف ولایت غزنی را به اعمال غیرقانونی، غرضورزی و تعیینات دلبخواهی متهم کرده است.
این مکتوب به تاریخ ۲۴ سنبله/شهریور ۱۳۹۷ صادر گردیده و در آن آمده است که نثاراحمد آزادزوی آمر اسبق تعلیمات اساسی، محمد عالم آمر نظارت تعلیمی و محمداسماعیل یوسفزوی مدیر اسبق عمومی منابع بشری ریاست معارف، شاکیان اصلی پروندۀ محبالرحمان انصار رئیس معارف ولایت غزنی هستند. در بدنۀ مکتوب نوشته شده، با وجود آن که تنها پنج ماه از ریاست آقای انصار میگذرد، وی به هدف «انجام اصلاحات در ادارات»، به صورت عقدهمندانه، سلیقهیی و بدون ارزیابی دقیق از احکام قانون، افراد را در بستهای مختلف جابهجا کرده است.
در صفحۀ آخر مکتوب هیئت ادارۀ تفتیش نیز آمده است که رئیس معارف در حیفومیل بودجۀ مالی و توزیع غیرقانونی اموال و اجناس معارف، اجرائات فراقانونی، سهمیهبندی غیرعادلانۀ معلمان حقالزحمه و عدم رعایت طرزالعمل در استخدام معلمان حقالزحمه دست دارد.
با تلاشهای پیهم نتوانستیم توضیحات مسئولان ریاست تفتیش وزارت معارف کشور را در زمینۀ تحقیقات و اتهاماتی که در این مکتوب ذکرش رفته داشته باشیم.
کبیر حقمل رئیس نشرات وزارت معارف پیرامون پروندۀ آقای انصار میگوید که بررسی پرونده زمانگیر است و در صورتی که اتهامات وارده ثابت شود، با رئیس معارف برخورد قانونی خواهد شد.
اما محبالرحمان انصار رئیس معارف غزنی، تحقیقات این اداره را مغرضانه خوانده و میگوید، حاضر است از تمامی کارکردهای چند ماه اخیرش در ریاست معارف دفاع کند. آقای انصار با کنایه میگوید که فرستادن ۲۷ خیمه، مقداری کتاب و قرطاسیه برای ۱۲ مکتب تازهتأسیس در ولسوالی ناوه، جابهجایی عاملان اصلی فساد از بستهای کلیدی ریاست معارف و جذب 1400 جوان بیکار به بستهای آموزگاری موقت، مواردی است که هیئت تفتیش آنها را اقدامات فراقانونی و مدیریت ناسالم خوانده است.
در میان واحدهای اداری غزنی، رئیس معارف ولایت غزنی جایگاه پرتنشی دارد: گروهی از عملکرد وی در واردکردن اصلاحات اداری تمجید میکنند و شماری نیز او را به خویشخوری و غرضورزی متهم میکنند.