جایزۀ بین‌المللی صلح سیمرغ ام‌سال به نگهدارنده‌گان میراث فرهنگی و مکتوب، اهدا شد

بنیاد آرمان شهر، پنج تندیس «لاجوردین» ششمین دورۀ جایزۀ بین‌المللی صلح سیمرغ را به ‌کسانی که در عرصۀ نگهداری میراث‌ فرهنگی و میراث مکتوب افغانستان فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند، اهدا کرد.

روح‌الامین امینی، معاون بنیاد آرمان شهر می‌گوید این بار جوایز این بنیاد را به کسانی اهدا می‌کنند که در عرصۀ میراث فرهنگی باستانی و میراث فرهنگی مکتوب تلاش‌ کرده‌اند.

عمران‌خان مسعودی، رئیس پیشین موزیم ملی افغانستان به علت خدمات‌اش در عرصۀ نگهداری بیش از 30 هزار اثر باستانی این موزیم، عبدالقدیر تیموری، به خاطر تلاش‌هایش درعرصۀ کشف آثار باستانی در بخش‌هایی مختلف کشور و شفیقه یارقین، در عرصۀ ادبیات و فرهنگ از برنده‌گان جایزۀ ششمین دورۀ جایزۀ بین‌المللی صلح سیمرغ، شناخته شدند.

تندیس چهارم به مرکز منبع معلومات افغانستان، که توسط خانم نانسی دوپری و لوس دوپری که در دیجیتال‌سازی بیش از 170 سند افغانستان تلاش کرده، اختصاص داده شد.

تندیس پنجم جایزۀ صلح سیمرغ به‌ یازده تن از افرادی که در رژیم گروه طالبان در افغانستان در نگهداری آرشیف افغان فیلم کوشیدند، تعلق گرفت.

برنده‌گان این جایزۀ بین‌المللی از تمامی نهاد‌ها می‌خواهند که در نگهداری اثرهایی باستانی تلاش کنند و فرهنگ قدردانی را نیز رونق بخشند.

جایزۀ بین‌المللی صلح سیمرغ در سال 1388 خورشیدی از سوی بنیاد آرمان شهر بنیان‌گذاری شد. این بنیاد در دوره‌هایی گذشته به شعرا و نویسنده‌گان منطقه، ناشران و زنانی که در عرصۀ حقوق بشری فعالیت داشتند این جایزه را اهدا کرده است.

در این زمینه:

تندیس «بودای روزه‌دار» و صدها اثر باستانی دیگر به موزیم ملی سپرده شدند

افزایش چاپ مجموعه شعر و فعالیت جوانان شاعر در بلخ

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام