مسؤولان وزارت خارجه میگویند، در حال حاضر بیشتر شهروندان کشور برای درمان به هند و ترکیه میروند.
برپایۀ گزارشهای رسانههای پاکستانی، پیش از این بخش خصوصی از درمان بیماران افغانستان در پشاور بیشترین درآمد را به دست میآورد، اما اکنون به علت وضع محدودیتها بر شهروندان بیمدرک افغانستان از سوی حکومت اسلامآباد، 90 درصد بیماران کشور به پاکستان نمیروند.
شکیب مستغنی، سخنگوی این وزارت به سلاموطندار میگوید، وضع محدودیتها بر شهروندان افغانستان در پاکستان باعث شده است تا شمار اندکی برای درمان به این کشور بروند و بیشتر آنها که پیش از این به پاکستان میرفتند ترکیه و هند را برای درمان انتخاب کرده اند.
به گفتۀ آقای مستغنی، وزارت خارجه تلاش دارد در هماهنگی با سفارتهای کشورهایی که شهروندان افغانستان برای درمان به آنجاها میروند، سهولتهای گرفتن ویزه را فراهم سازد.
رسانههای پاکستانی گزارش میدهند، پس از آن که حکومت این کشور بر شهروندان بیمدرک افغانستان محدودیت وضع کرده است، نزدیک به هفتاد درصد بیمارستانهای خصوصی پاکستان به علت مشکلات مالی کارمندانشان را برکنار کرده اند.
رزاق برق، خبرنگار آزاد از کویته به سلاموطندار میگوید، وضع محدودیت بر شهروندان بیمدرک افغانستان سکتور صحت پاکستان را زیانمند کرده است.
به گفـتۀ آقای برق، یک عضو پارلمان ایالتی خیبرپختونخواه با انتقاد از برخورد نامناسب حکومت پاکستان در برابر شهروندان افغانستان گفته است، هند از این فرصت بیشترین بهرهبرداری را میکند.
خواستیم دربارۀ کاهش مراجعۀ بیماران افغانستان به پاکستان، دیدگاه مسؤولان سفارت این کشور در کابل را نیز داشته باشیم، اما آنان حاضر به گفتوگو نشدند.